Havi archív: 2013. augusztus

Megkezdődött az idei tanév

Újra gyerekzsivajtól hangosak az iskolák, miután a nyári szünet leteltével megkezdődik a tanítás. Sopron polgármestere ezúttal a Deák Téri Általános Iskolában mondta el tanévindító gondolatait és adta át a füzetcsomagokat.

Megtöltötték a diákok és szüleik a Deák téri iskola előtti teret, de természetesen a legnagyobb figyelmet az első osztályos tanulók kapták. Ők voltak azok, …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=364

Díszkivilágítást kapott a Tűztorony

A Tűztoronyra, Sopron város jelképére,a soproniak különösen büszkék.. A Tűztorony a kiemelt turista-célpontok közé is tartozik, ezért is fontos, az esti, éjszakai kivilágításban méltó módon jelenjen meg, továbbá, hogy ünnepeken látványos fényjátékba öltözhessen.

A soproni Tűztorony előtt ma dr. Fodor Tamás, a város polgármestere számolt be a Tűztorony díszkivilágításának részleteiről.

– A város jelképének …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=294

Megemlékezés a Páneurópai Piknik és határáttörés 24. évfordulóján

A németek mindig hálával gondolnak mindazokra, akik lehetővé tették 1989-ben, hogy honfitársaink sértetlenül átjussanak a szabadság földjére.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Páneurópai Piknik ‘89 Alapítvány közös szervezésében tartották augusztus 19-én a Páneurópai Piknik és határáttörés 24. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezést, a Páneurópai Piknik emlékparkban.

Az eseményen köszöntőt dr. Fodor Tamás polgármester …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=727

A vasfüggöny átvágásának valódi helyére került az emlékkő

Helyreállt a történelmi hitelesség azzal, hogy a soproni önkormányzat a tényleges, valódi helyszínén állítatta fel a Horn Gyula, egykori magyar- és Alois Mock osztrák külügyminiszterek 1989. június 27-i jelképes vasfüggöny-átvágásának emlékkövét.

A rendezvényt „az emlékezés és a történelmi hűséghez való ragaszkodás hívta életre azért, hogy az utókor számára minden részletet hitelesen őrizzük meg az 1989-es …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=204

Koronázási ünnepség – több napos Fő téri rendezvénysorozat az ünnep jegyében

Képgalériával

A XVII. században négy országgyűlést és három koronázást tartottak a városban. III. Ferdinándon kívül két királynét is koronáztak a mai bencés templomban, amelyet akkoriban a ferencesek gondozták. Abban az időszakban legalább 28 napon át Sopronban volt a Szent Korona, az országgyűlés pedig 351 törvénycikket hozott, döntő jelentőségű kiegyezéseket az udvar és a rendek között. …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=189

Fertőrákosi Barlangszínház-projekt: bemutatkozott a kivitelező

Országos és nemzetközi jelentőségű turisztikai fejlesztés a Fertőrákosi Barlangszínház és kőfejtő értékmegőrző és értéknövelő projektje – jelentette ki dr. Fodor Tamás polgármester annak kapcsán, hogy ma bejelentették, hogy a soproni önkormányzat és a Laki Épületszobrász Zrt. ma aláírta a fejlesztés kivitelezői szerződését.

996 millió forintból, a közbeszerzési kiírás nyertese, a Laki Épületszobrász Zrt., a Fertőrákosi …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=182

Kempten és Sopron jó példát mutat a testvérvárosi együttműködésre

Sopron egyik legélénkebb, legaktívabb és legtartalmasabb testvérvárosi kapcsolatát Kemptennel ápolja, aminek köszönhetően számos soproni egyesület, intézmény folyamatos együttműködésének köszönhetően személyes ismeretségek, barátságok, tartalmas szakmai tapasztalatcserék hosszú sora fémjelzi a két város polgárainak is kapcsolatát.

Hagyomány, hogy egymás kiemelkedő kulturális és közéleti, gazdasági eseményein is résztvesznek a testvérvárosok, így a 64. Allgaui Ünnepi Hetek hivatalos megnyitójára …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=162