Havi archív: 2013. október

A COSAC plenáris ülését tartották 2013. október 27-29. között Vilniusban

Firtl Mátyás ismertette felszólalásában a magyar delegáció által benyújtott módosító indítványt, amely elfogadásra került.

Firtl Mátyás, az Európai ügyek bizottságának alelnöke a magyar delegáció tagjaként vett részt és szólalt fel az ülésen.

A soros uniós elnökség programjáról, az EU-ukrán partnerségi tárgyalások állásáról és a nemzeti parlamentek uniós döntéshozatalban játszott szerepéről is szó volt az uniós …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1069

Itt alkotni, teremteni kell! – Széchenyi emlékünnepség

A mai Széchenyi emlékünnepségen vehették át Sopron legtehetségesebb fiataljai a város által alapított Széchenyi ösztöndíjat.

Széchenyi emlékünnepséget tartottak ma Sopronban.

A Széchenyi-szobornál főhajtással és virágok elhelyezésével adóztak a legnagyobb magyar előtt, majd ezt követően a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban ünnepségen idézték fel gróf Széchenyi István korát, életművét, szellemiségét.

„Itt az ideje egy új …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1058

Lakossági fórumon mutatták be a kórház új diagnosztikai tömbjét

2014 őszén adják át a Soproni Gyógyközpont új diagnosztikai tömbjét, melynek kivitelezési munkálatai egy hónapja kezdődtek meg – hangzott el ma a projektet bemutató lakossági tájékoztatón.

Az eseményen részt vett Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, Sopron város vezetése: dr. Fodor Tamás polgármester, Abdai Géza és dr. Simon …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1048

Az ügyfélközpontúság a fő cél – Megújult a NAV soproni ügyfélszolgálata

Korszerű, igényes megjelenésű, technikailag jól felszerelt ügyfélszolgálaton fogadják ezentűl az ügyfeleket Sopronban, a NAV Kis János utcai székhelyén.

A soproni ügyfélszolgálat átalakítására, korszerűsítésére az évről-évre folyamatosan növekvő ügyfélforgalom miatt volt szükség.  A terv a meglévő konyha-étkező és a mellette lévő iroda egybenyitásával négypultos új ügyféltér kialakítását tartalmazta. Az irodák megközelítését biztosító széles közlekedőfolyosó lerövidítésével az …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1041

A Világörökség egyik gyöngyszeme fog megújulni – elhelyezték a barlangszínház alapkövét

Megkezdődtek a Fertőrákosi Barlangszínház és Kőfejtő fejlesztésének kivitelezési munkálatai. A leendő fogadóépület alapjába Firtl Mátyás országgyűlési képviselő, dr. Fodor Tamás Sopron polgármestere helyezte el a tervlapokkal és kordokumentumokkal kiegészített acélcsövet.

Alapkőletételre került sor ma Fertőrákoson a barlangszínháznál

A magyar kormány támogatásával megvalósuló fejlesztés a kivitelezési szakaszába lépett. A „Fertőrákosi barlangszínház – kőfejtő értékmegőrző és értéknövelő …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1032

Mentorkórházzá válhat a Soproni Gyógyközpont

Sopronba látogatott Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár. A Soproni Gyógyközpont menedzsmentjével folytatott megbeszélésén az intézmény egészségügyi fejlesztéseiről és az integrációs folyamat eredményeiről tájékozódott.

Dr. Molnár Ágnes, a Soproni Gyógyközpont főigazgatója a látogatás célját ismertetve elmondta, hogy az országosan zajló, egészségügyi ellátórendszerek átalakításával járó változásokat kívánták testközelből bemutatni Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárnak. …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1024

Megújult az Öntöde utca

Tovább fejlődik a város, amelynek bizonyítéka, hogy egy újabb utca újult meg Sopronban. A csütörtök délutáni sajtótájékoztatón Dr. Fodor Tamás polgármester kiemelte: a mostani beruházás túlmutat azon, hogy megújult egy újabb utca, hisz a mostani útszakasz a déli elkerülő részét fogja képezni.

Az eseményen jelen volt Tóth Éva, Balogh Judit és Mágel Ágost, a …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1016

Folytatódik a Pereszteg-Sopron-országhatár útszakasz fejlesztése

A közel 27 km hosszú, gyorsforgalmi autóút, különszintű csomópontokkal, fizikai elválasztással történő kivitelezése uniós költségvetési forrásból, az Új Széchenyi Terv keretein belül valósulhat meg. A projekt előkészítésének részleteiről ma kora délután Firtl Mátyás, országgyűlési képviselő és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője számolt be.

A projekt előkészítése a 2000-es évek elején kezdődött. A NIF …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1008

Angyal, vigyél hírt a csodáról: nemzetegyesítő, országépítő munkát végzünk

Mai nemzeti ünnepünk adjon lelki erőt ahhoz, hogy a nép javát továbbra is előmozdíthassuk, hogy az általunk véghezvitt munkáról  vihessen hírt az Angyal Európának, a világnak! – mondta ünnepi beszédében Firtl Mátyás, országgyűlési képviselő Fertőszentmiklóson, ahol a Művelődési Központban tartott ünnepséget követően megkoszorúzták a történelmi emlékpark ’56-os emlékművét.

„Ettől a pillanattól kezdve figyeljük, hogy ígéretek …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=988

Az egész nemzet érdekeit kell szolgálnunk

A kérdés az 1956-os forradalom szellemében soha nem lehet más, csak az, hogy mi a magyar érdek? Ha erre helyes választ tudunk adni, akkor nem szabad, hogy annak képviseletétől bármi eltántorítson bennünket, jöjjenek a kritikák akár belföldről, akár külföldről – mondta Gulyás Gergely, országgyűlési képviselő a soproni ünnepségen.

1956-ban azért küzdöttek elődeink, hogy mi alakítsuk …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=972

Régebbi bejegyzések «