Havi archív: 2013. december

Látogatás a soproni Református Egyházközségnél

Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője a soproni Református Egyházközség meghívásának eleget téve Advent negyedik vasárnapján részt vett a soproni református gyülekezet istentiszteletén.

A Deák téri református templomban tartott istentiszteleten, ahol dr. Vladár Gábor lelkipásztor, rektor hirdetett igét, Sopron országgyűlési képviselőjével együtt dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere is részt vett.

Ezt követően Firtl Mátyás …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1508

Karácsonyi gála a soproni gyermekotthonban

Karácsonyi gálával zárult szerdán a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthona javára szervezett Kisalföld Szeretetakció. Több mint 5,5 millió forint értékű adomány gyűlt össze. „A szeretetakció igazi csodaként, mindent túlszárnyalt” – mondott köszönetet az igazgató az ünnepi eseményen, amelyen részt vett és köszöntőt mondott Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője.

A szeretetakciót azért is fontos, …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1499

700 millió forint állami támogatás Sopronnak!

700 millió forint állami támogatást adott a kormány Sopron városának – jelentette be a ma délutáni sajtótájékoztatón  Firtl Mátyás, Sopron és környéke  országgyűlési képviselője és dr. Fodor Tamás polgármester . Az önkormányzat a közcélok megvalósítására és további fejlesztésekre fordítja az összeget.

Firtl Mátyás a sajtótájékoztatón elmondta: a kormány tavaly 12 milliárd forinttal konszolidálta Sopron városát, …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1491

Közmeghallgatást tartottak a városházán

Közérdekű témákban tehettek fel kérdéseket a soproniak a város képviselőtestületének. Az idei közmeghallgatáson a korábbi évekhez hasonlóan előzetesen, írásban is sok kérdés érkezett.

A résztvevők elsőként beszámolót hallgattak meg a 2012. évi közmeghallgatáson elhangzott kérdésekről, és a megtett intézkedésekről.

A közmeghallgatáson részt vettek a városi cégek vezetői, a hivatal osztályvezetői, illetve több, meghatározó soproni társaság …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1483

Munkácsy-kiállítás Sopronban

A soproni Munkácsy-kiállítás fogadhatja a 2005-ben indult kiállításturné kétmilliomodik látogatóját – közölte Pákh Imre műgyűjtő Sopronban. Tegnap este nyitották meg hivatalosan a különleges kiállítást a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. A nagyközönség mától egészen február 10-ig láthatja a képeket.

Munkácsy Mihály munkáiból nyílt kiállítás a soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. A tárlat, …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1463

Átadták Sopron legrangosabb elismeréseit

Hagyományosan a Hűség napján adják át Sopronban a város legrangosabb elismeréseit. Idén Giczy Jánost választották díszpolgárnak. Az 1921. évi népszavazás eredménye elválaszthatatlanul kapcsolja egybe a hűség, a nemzet és Sopron fogalmát.  Büszke lehet a város, hogy történelme során még a legnehezebb időkben is mindig voltak olyanok,  akik ennek a hármas értéknek az erőterében rendezték életüket, cselekedtek, …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1450

Gróf Bánffy Miklós szobrát kapta Sopron ajándékba legjelesebb ünnepén

“A szobor legyen üzenet és örök  jel a leghűségesebb városban arra, amit Alkotmányunkban is megfogalmaztunk: hogy a magyar nemzet egységes, elválaszthatatlanul összetartozik, hogy felelősséget viselünk minden magyarért!”

Gróf Bánffy Miklós szobra Párkányi Raab Péter alkotása. Az egykori külügyminisztert karosszékben ülve, idős, öltönyös úrként ábrázolja, kezében egy könyvvel. Körülötte pedig kődarabok, …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1432

Bánffy Miklós, a külügyminiszter és a soproni népszavazás

A népszavazáshoz vezető  velencei tárgyalásokat elkerülhetetlenül szükségszerűvé az ágfalvi csatákat megvívott hősök harca és véráldozata tette.
Az tárgyalások során a diplomáciai siker nagyrészt gróf Bánffy Miklós külügyminiszter diplomáciai zsenialitásának köszönhető – mondta el a Magyar Parlamentben mai, napirend előtti felszólalásában Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője.

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1414

Óvodabővítés a Kurucdombon

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának a támogatásával közel 13 millió forintból bővült a Hermann Alice óvoda Kurucdombi Tagóvodája. A megüresedett fiókkönyvtár helyén új csoportszobát hoztak létre.

Hétfőn délelőtt hivatalosan is átadták a Kurucdombi tagóvoda új csoportszobáját. Az óvódások ünnepi műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek, majd Kereséné Takács Anna vezető óvónő köszöntötte a megjelenteket. Sopron városát Abdai …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1402

Végleges a Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltjeinek névsora

A Fidesz Országos Választmánya mai ülésén véglegesítette a 2014-es országgyűlési képviselő választáson Fidesz-KDNP támogatással induló 106 egyéni választókerületi jelöltjének névsorát.

A kormánypárt országos választmánya szerint a jelöltek mindegyike erős felelősségtudattal, megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy kitartóan képviselje a magyar emberek érdekeit a következő parlamenti ciklusban. A képviselőjelöltek mindegyike elkötelezett abban, hogy megvédje Magyarország …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1410

Régebbi bejegyzések «