Havi archív: 2014. január

Eredményes ötletpályázat a soproni zsinagóga felújítására

Lezárult a soproni, Papréti zsinagóga felújítására kiírt ötletpályázat, melyre összesen 26 pályamunka érkezett be.

– A bíráló bizottság megállapította, hogy a pályázat eredményes volt. A díjazott tervek készítői a tanulságok levonásával, megrendelői igény esetén, képesek a feladatnak a kiírásban elvárt színvonalon történő megtervezésére.

A megvásárolt tervek egy-egy kiemelkedő ötlete tovább gazdagíthatja a végleges tervet – …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1618

Bánffy emlékkiállítás a Lábasházban

Bukarest, Kisinyov, Hága és Rabat után ismét Magyarországon látható a Bánffy Miklós Vándorkiállítás. Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet leglátogatottabb vándorkiállítása szerdán érkezett meg 21. állomására, Sopronba. A tárlatot Abdai Géza, Sopron alpolgármesterének köszöntője után dr. Ács Piroska, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgatója nyitotta meg.

 

Gróf Bánffy Miklós író, képzőművész, díszlet- és …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1609

Világörökségi települések: a kezelési tervről egyeztettek

A világörökségi területen érintett települések, Fertőd, Fertőboz, Fertőhomok, Fertőrákos, Fertőszéplak, Nagycenk, Hegykő, Hidegség, Sarród és Sopron települések vezetőinek részvételével tartottak egyeztetést a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ szakemberei valamint a konzorcium képviselői.

A közös egyeztető tárgyalásra Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője kezdeményezésére került sor azzal a céllal, hogy a tanácskozáson egyeztették …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1591

Büszkeségünk és önbecsülésünk tárlata

Alaptörvényünk a 21. század eleji modern Magyarország felemelkedésének lehetőségeit teremti meg. Büszkeségünk és önbecsülésünk tárlata és rajzai itt mind, amit látunk – hangzott el az Alaptörvény illusztrációinak vándorkiállításán Sopronban.

Sopronba érkezett „Az Alaptörvény illusztrációi” címet viselő 16 festményből és az országos gyermekrajzpályázat 30 nyertes alkotásából, valamint a kapcsolódó kiadványokból álló kiállítás. A tárlat február 7-ig …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1577

Aláírás a GYED extra védelmében

Magyarország képes megvédeni a családokat. Írja alá petíciónkat.

A korábbi szocialista kormányok leépítették a korábban jól működő családtámogatási rendszert.
A Gyurcsány-koalíció most is erre készül. Eltörölnék a GYED extrát és megszüntetnék a családi adókedvezményt is. Ezt nem engedhetjük!

 

Álljon ki Ön is a családtámogatási intézkedések mellett!

Írja alá petíciónkat!

http://acsaladazelso.fidesz.hu/

A petícióval üzenetet …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1571

A kormány átvállalta Sopron város minden adósságát

A kormány az eddigi 11,5 milliárd adósságkonszolidációt követően Sopron város maradék 4 milliárd forintos adósságát is átvállalta – jelentette be a Fő téren Szatmáry Kristóf,a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, Firtl Mátyás Sopron és környéke országgyűlési képviselője és dr. Fodor Tamás polgármester.

Sopron – és tegyük hozzá, az ország összes települése – nagy lehetőség előtt …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1562

Újévi koncert – jókívánság a 2014. évre

2014 –et egy Széchenyi-gondolattal szeretném indítani: „Sokan azt gondolják: Magyarország – volt; én azt szeretném hinni – lesz!” Igen, az elmúlt négy év alapján, 2013 eredményei alapján hinnünk kell abban, hogy Magyarország „lesz”, hogy Magyarország még erősebb lesz! 2014-re kívánok mindannyiunknak hitet és elszántságot ahhoz, hogy az új alapokra épített Magyarország folyamatosan erősödéséért tovább dolgozhassunk! …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1548

Harka- Sopronnyék: határmenti Szilveszter

A harkaiak évről-évre határmenti találkozón búcsúztatják az óesztendőt. Az év utolsó napján Harka és Sopronnyék (Neckenmarkt) határán közös koccintással, gulyáspartival és fúvószenével kívánnak egymásnak boldog új évet a határmenti két település lakói. Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője rendszeres meghívottja és résztvevője a találkozónak.

Fúvószene teremtett vidám hangulatot az évbúcsúztató harkai határtalálkozón

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1531

Óévbúcsúztató fúvóskoncert

Ovációval és szűnni nem akaró tapssal köszönte meg Sopron közönsége a Sopron Város Fúvószenekarának idei óévbúcsúztató koncertjét.

Sopron Város Fúvószenekara minden év december 31-én délután tartja hagyományos szilveszteri koncertjét, amely vidám hangulatával évről-évre teltházas közönséget vonz az év utolsó napján az MKB Arénába.

Népszerű opera- és operett-slágerek, vidám zenadarabok, tánc, jókedv és jó …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1518