Havi archív: 2014. február

Megnyílt a német és horvát nemzetiségek kultúrájának otthona a Rejpál-házban

Magyar, horvát és német szó egyaránt keveredett a pénteki ünnepségen, amelyet abból az alkalomból tartottak a patinás Rejpál-házban, hogy elkészült a német és horvát nemzetiség közös kulturális centruma. A Sopron egyik legszebb helyén található épületben a német-, illetve a horvát nemzetiségi önkormányzat és a nemzetiségek kulturális egyesületei leltek otthonra.

Látjuk azt, hogy van …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1754

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja: a megrendített magyar élet

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján Sopronban a Liszt-központban tartottak emlékezést. Kiállítás nyílt  „Recsk – kényszermunkatáborok 1950–53” címmel, majd rendhagyó történelemóra keretében szakmai előadásra és tanácskozásra került sor.

A nagy számú érdeklődőt vonzó kiállításmegnyitón Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője mondott köszöntőt, majd  Bank Barbara kurátor, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának történésze bemutatta a kiállítás anyagát.

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1703

Fórum Ágfalván

Ágfalván lakossági fórumon számoltam be a kormány eddigi munkájáról és a jövőbeli terveinkről.

A jövőben is a családok támogatását, jobb megélhetését és megerősítését, a gazdasági növekedést az egészséges nemzettudatra való nevelést az önbecsülésünk megerősítését folytatjuk. Megvédjük eddigi eredményeinket: a rezsicsökkentést, a nyugdíjakat, a GYES-t és a GYED-extrát, a nyugdíjak és bérek vásárlóértékét. Amint a gazdaság …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1887

Eszterháza Központ: Magyarország egyik kulcsfontosságú kulturális és turisztikai helyszínévé válik a térség

Az Eszterháza Központ márciusi indulásáról és az ezzel kapcsolatos eddigi kormányzati döntésekről tartott sajtótájékoztatót szerdán, Fertődön, az Esterházy-kastélyban L. Simon László, a Budai Várnegyed, a Fertődi Esterházy-kastély és a Kúria megújításáért felelős kormánybiztos, Cselovszki Zoltán, a Forster Központ elnöke és Firtl Mátyás, a térség országgyűlési képviselője.

– Közgyűjteményi, gazdálkodási és turisztikai feladatokat is ellát a március …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1733

Firtl Mátyás hivatalosan a Fidesz-KDNP jelöltje

A Győr-Moson-Sopron Megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választási Bizottság 2/2014. (II. 18.) OEVB határozata alapján Firtl Mátyást az OEVB a 2014. évi országgyűlési képviselőt, a Fidesz-KDNP jelöltjeként választásra nyilvántartásba vette.

Immár hivatalosan is Firtl Mátyás, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje Győr-Moson-Sopron Megye 4. számú választókerületének.
Rekordgyorsasággal rekordszámú támogatás gyűlt össze már az első napon. A …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1716

Rekordgyorsasággal gyűlnek az ajánlások a Fidesz-KDNP jelölteknek

Mindössze egynapi gyűjtés után már sorban adják le a kormánypárt országgyűlési képviselőjelöltjei az ajánlásokat a helyi választási irodánál. Ma Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, egyben képviselőjelöltje leadta ajánlóíveit a helyi választási irodában.

A sikeres támogatói aláírásgyűjtés a választók erős bizalma  mellett a rekordszámú önkéntesnek, a jelenleg 107 ezer fős, de napról napra egyre …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1746

„Mutassuk meg, hogy a magunk útját fogjuk járni!”

Csak akkor kaphat az emberek többséges esélyt a jólétre és a sikerre, ha életerős államuk és cselekvőképes kormányuk van –  jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő a Millenáris Teátrumban tartott évértékelő beszédében úgy fogalmazott, „nincs hálásabb feladat, mint olyankor találkozni, amikor jó híreket oszthatunk meg egymással”. Jó híreket arról, hogy Magyarországon negyven év után először …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1721

Firtl Mátyás fogadta a Svéd Külügyi Bizottság elnökét

A Svéd Külügyi Bizottság budapesti látogatása alkalmával Firtl Mátyás, az Európai Ügyek Bizottságának alelnöke a Magyar Parlamentben fogadta Sofia Arkelsten képviselőt, a Svéd Parlament Külügyi Bizottságának elnökét.

A svéd politikus a parlamenti tartózkodása során tájékozódott Magyarország jelenlegi helyzetéről.
A Firtl Mátyással folytatott megbeszélésen az aktuális, európai ügyeket és kétoldalú kapcsolatokat érintő kérdésekkel együtt Magyarország …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1642

A cél a fenntartható és tartós rezsicsökkentés

2010-2014 között Magyarország megújult, a fejlődési pályára állhatott. Ma Magyarország jobban teljesít: az átlagbér növekedett, magasabbak a nyugdíjak, új családtámogatási rendszert vezetet be a kormány, szigorúbb lett a BTK. és 3500 új rendőr állt szolgálatba és véghezvittük a rezsicsökkentést.

Soproni állomásához érkezett a Magyarország nem hagyja magát! – Védjük meg a rezsicsökkentést! című országjáró tanácskozás.

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1632

Határőr nyugdíjasok közgyűlése

Sopron városa hírnevéhez méltóan támogatta és támogatja az egyesület működését.

2014 január 31-jén került sor a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesületének 2013-as évi beszámoló közgyűlésére. Az ünnepélyes keretek között megrendezett, vacsorával egybekötött eseményen részt vett az elnökségi tagok mellett Papp Károly országos rendőrfőkapitány, Firtl Mátyás országgyűlési képviselő, dr. Fodor Tamás polgármester, Szabó Jenő, Sopron rendőrkapitánya, Molnár …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=1624