Havi archív: 2014. május

Elfeledett soproniak – arcok, sorsok, áldozatok – Fejezetek a soproni zsidóság történetéből

A vészkorszak történéseit egykori dokumentumok, fényképek, valamint holokauszttúlélők és szemtanúk visszaemlékezései alapján eleveníti fel Sopronban az Új utcában nyitott a tárlat, amely a város zsidó közösségének történetét és a holokauszt idején való meghurcoltatását idézi.

A soproni Ó- és Új-Zsinagógában kiállított megrendítő anyag és a rendezvény célja emlékezni és emlékeztetni, ez a kötelességünk, annál is inkább, …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2114

Összekapcsolódik a Pannon-Fertő régió vízközműhálózata

A tervek szerint 2021-re összekapcsolódik a Pannon-Fertő régió vízközműhálózata, az erről szóló szándéknyilatkozatot Sopron önkormányzata, a Soproni Vízmű Zrt., valamint az Észak-Burgenladi és a Közép-Burgenlandi Vízművek képviselői ma írtak alá.

A fejlesztések célja megfelelő mennyiségű és jó minőségű ivóvízzel ellátni az osztrák-magyar határ menti térség háromszázezer lakosát.
Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2106

Dr. Szájer József: az elkövetkező időszak döntő abból a szempontból, hogy mit tudunk az EU-ban elérni

Olyanokat küldjünk az Európai Parlamentbe, akik megvédik az EP-ben mindazt, amit az elmúlt ciklusban elértünk (az Alaptörvényt, a rezsicsökkentést vagy az akácot, a magyar pálinkát), megvédik Magyarországot az EP támadásaival szemben és tiszteletet vívnak ki, olyant, mint amilyen Magyarországnak az eredményei és a teljesítménye alapján jár – hangzott el dr. Szájer József és Firtl Mátyás …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2045

Európa jövője az új nemzedékek jövője – Fiatalok EP Reality Kvíz vetélkedője

Európa jövője az új nemzedékek jövője, amelynek alakításában szükség van a fiatalok részvételére. Európa jövője az ő kezükben van.  – mondta dr. Szájer József 115 fiatal előtt a Sopronban rendezett EP Reality Kvíz bevezetőjében.

Az EU kérdései iránt érdeklődő fiatalok számára szerveztek EP Reality Kvízt a Fidelitas soproni fiataljai.
A vetélkedőre száztizenöt 16 és …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2019

Országgyűlés – Ma tartják az alakuló ülést és ma kezdi meg munkáját az új Parlament

Kedden tartja alakuló ülését az április 6-i választás eredményeként létrejövő új Országgyűlés, amely a korábbinál kevesebb, 199 képviselővel kezdheti meg munkáját. Az ülésen Áder János köztársasági elnök Orbán Viktor, jelenlegi kormányfőt javasolja miniszterelnöknek, emellett megválaszthatják a parlamenti tisztségviselőket és létrehozhatják az új bizottsági struktúrát.

Sopron két képviselőt is ad a ma alakuló Parlamentnek. Firtl Mátyás egyéni …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2014