Havi archív: 2014. augusztus

Rendhagyó tanévkezdés

Véget ért a vakáció, megkezdődik az iskola Sopronban is. Idén a Gárdonyi Géza Általános Iskolában tartották a „központi” tanévnyitót, melyen ezúttal a rendőrség magas rangú vezetői is részt vettek: városunkban volt az országos indítása az iskola rendőre programnak is.

Elsőként Varga Alfréd iskolaigazgató köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve az elsősöket, és a nyolcadik osztályosokat. …

Olvass tovább »

Sopronban a teljes bukott baloldal összebútorozott és felsorakozott a zűrös ügyek jelöltje mögé

Walter Dezső, a nagy alakváltó ismét feltette a régi lemezt és ezúttal is azt próbálja meg elhitetni a soproniakkal, hogy ő független, pártpolitikától mentes személy- reagált a helyi MSZP-s hírekre Abdai Géza, Sopron alpolgármestere.

Ennek a színjátéknak alig egy nap alatt vége szakadt, amikor a teljes bukott baloldal összebútorozott és felsorakozott a „független” jelölt mögé.

Hazatér Japánba Tomomi Orito

Hazatér Japánba Tomomi Orito, aki a Sopron és Kazuno közti testvérvárosi kapcsolat részeként két évig anyanyelvét oktatotta városunkban.

A japán nyelvtanárnő elmondta: nagyon jól érezte magát Sopronban, ahol a tanításon kívül, számos barátra is szert tett. A hazaút előtt Dr. Fodor Tamás polgármester köszönte meg a két éves munkáját illetve átadta neki Sopron város ajándékát.

Szoptatás Világnapja : sikeres teltházas rendezvény kismamákkal, babákkal

Természetesen anyatejjel címmel rendezték meg csütörtökön a Szoptatás Világnapját, immár hatodik alkalommal Sopronban.

A rendezvényt dr. Simon István alpolgármester nyitotta meg, aki orvosként is szakszerűen vázolta fel az anyatejes táplálás minden előnyét és jótékony hatását a csecsemőkre és az anyákra nézve is.

– Egyszerű és nagyszerű az anyatejes táplálás, tudományosan is bizonyított minden jótékony …

Leadta az ajánlói aláírásokat a Fidesz-KDNP Sopronban

A Fidesz-KDNP a szükségesnél jelentősen több ajánlói aláírást adott le dr. Fodor Tamás polgármesterjelölt személyére és mind a 12 egyéni önkormányzati választókörzet Fidesz-KDNP jelöltjére. Az ajánlói aláírásokat nagyon rövid idő alatt, 1 nap alatt gyűjtöttük össze. Ezzel egyidejűleg a Fidesz-KDNP listát is bejelentettük a helyi választási irodánál  – mondta el dr. Fodor Tamás a Soproni …

Olvass tovább »

Sopron jövője és további fejlődése a tét – Bemutatta önkormányzati képviselőjelöltjeit a Fidesz-KDNP Sopronban

A Fidesz minden soproni egyéni választókerületben indít jelöltet- jelentette be ma dr. Fodor Tamás polgármesterjelölt a soproni Hűségkútnál tartott sajtótájékoztatón.

Dr. Fodor Tamás, aki Sopron jelenlegi polgármestere is, elmondta: az önkormányzati választásokon fontos döntés előtt állnak a soproniak: Sopron jövője és további fejlődése a tét.

Szeretnénk folytatni a megkezdett munkát, amihez a Fidesz-KDNP jelöltjei és …

Olvass tovább »

Tisztességes, becsületes, szilárd morális alapokon nyugvó építkezést tanulhatunk Szent István királytól

Ünnepi szentmisével, kenyér- és boráldással, ünnepi beszéddel, koszorúzással, kenyér- és borkóstolóval szabadtéri közösségi eseményen ünnepelte a Szent István napot Sopron.

Szabadtéri ünnepi szentmisével kezdődött a Szent István napi városi ünnepség Sopronban, a Szent István templom előtti téren. A szentmise főcelebránsa Kálmán Imre a Szent Imre templom plébánosa volt.

Az ünnepi szentmisén a soproniakkal együtt részt …

Felavatták a Páneurópai Piknik emlékmozdonyt

Felavatták a Páneurópai Piknik emlékmozdonyt 2014. augusztus 8-án, Sopronban. A GYSEV Zrt. tematikus Taurus mozdonya az esemény 25 éves jubileumára készült.

1989. augusztus 19-én, a Sopronpusztánál rendezett Páneurópai Piknik alkalmával több száz keletnémet állampolgár törte át a határt és menekült Ausztriába. A mozdony grafikai elemei a negyedszázaddal ezelőtti eseményeknek állítanak emléket.

Az ünnepségen részt vett …

A magyar szabadságszerető nép

“Bátran vállalhatjuk, a magyar szabadságszerető és szabadságharcos nép, csak a szabadság rendjében érzi magát jól.”– fogalmazott Orbán Viktor Sopronpusztán. A páneurópai piknik 25. évfordulóján Az 1989- a csodák éve eseményen Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese Orbán Viktor miniszterelnökkel beszélgetett a rendszerváltozásról.

Olvass tovább »

Sopron: kapu a szabad Európa felé – konferencia a Páneurópai Piknik 25. évfordulóján

A diktatúrák öröksége Európában egy közös, terhes örökség – jelentette ki a páneurópai piknik 25. évfordulóján a Konrad Adenauer Alapítvány és a Polgári Magyarországért Alapítvány által szervezett soproni konferencián kedden Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter.

A különbségeiktől eltekintve “két diktatúrával kell együtt szembenéznünk Európában” – fogalmazott -, “amikor mi dönthettünk szabadon, mindig a szabadság mellett döntöttünk”.

Régebbi bejegyzések «