Havi archív: 2014. szeptember

Soproni számadás Szent Mihálykor: Büszkék lehetünk és hálát adhatunk az elvégzett munkáért

Legyünk hűek a hagyományainkhoz, de merjünk mindig újítani. Azok a hagyományok, amelyek önmagukért vannak, azok semmiért nincsenek. De vannak hagyományok, amelyek megőriznek, megtartanak, és legyünk büszkék ezekre a hagyományokra – mondta Korzenszky Richárd főapát Sopronban a Szent Mihály ünnepen.

Szent Mihály ünnepére gyűltek össze ma a soproniak a Szent Mihály templomba, ahol Korzenszky Richárd, tihanyi …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2519

Mondjuk ki az igazat!

Sopron választott országgyűlési képviselőjeként kötelességem szólni, mert ismét be akarják csapni a soproniakat.

Összeállt a bukott baloldal, amely polgármesterjelöltet nem volt képes állítani, ezért mind beálltak a már szintén többször megbukott, alkalmatlanságát már bizonyított Walter Dezső mögé.

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció és az MSZP igazsághoz való viszonyulása közismert, de nem …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2513

Sikeres közbeszerzés – Megújul a Várkerület!

Új, látványos részéhez érkezett a Várkerület felújítása – ezt ma dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Simon István alpolgármester jelentette be a Várkerületen tartott sajtótájékoztatón.

Sopron önkormányzata a kormány támogatásának köszönhetően, az Új Széchenyi Terv keretében 725 millió forintot nyert a Várkerület felújításának I. ütemére. A közbeszerzési eljárás sikeres és eredményes volt. „A Várkerület …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2503

Megújul az Új-Hermes telepi út

A soproni önkormányzat és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. összefogásával kap új aszfaltburkolatot az Új-Hermes telepi út – jelentette be Dr. Jámbor László, a TAEG Zrt. vezérigazgatója és Dr. Fodor Tamás polgármester csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

Az út Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában áll, forgalmának jelentős részét a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. nagysúlyú járművei teszik ki. A …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2496

Megújult a Petőfi Sándor Általános Iskola

A magyar kormány támogatásával, az Új Széchenyi Tervből megújult a Halász utcai Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A beruházás összköltsége közel 331 millió forint volt, Sopron önkormányzata 83 millió forinttal járult hozzá a projekt megvalósulásához.

A kivitelezés során az intézmény főépületének és jobb oldalszárnyának minden szintjét (pince, földszint, emelet) teljesen felújították, továbbá …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2486

A város megbecsüli iparosait

Példaértékű az önkormányzat és az Ipartestület között az együttműködés, ami a bizottságokban a szavazati joggal való képviselet mellett abban is eredményes, hogy az ipartestületi javaslatok és kérések visszaköszönnek az önkormányzat intézkedéseiben – mondta Károlyi Gyula, a Sopron és Vidéke Ipartestület elnöke a mai elnökségi ülésen, amelyen dr. Fodor Tamás és dr. Simon István a városvezetés …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2476

Bejárást tartottak a fertőrákosi Barlangszínházban

A magyar kormány támogatásával megvalósuló fejlesztés a kivitelezési szakaszban van.

Sajtónyilvános bejáráson tekintette meg ma dr.  Fodor Tamás polgármester és dr. Simon István alpolgármester a fertőrákosi kőfejtő és barlangszínház felújítási munkálatait.

A magyar kormány támogatásával megvalósuló fejlesztés a kivitelezési szakaszban van.

A “Fertőrákosi kőfejtő értékmegőrző és értéknövelő turisztikai célú fejlesztése” című projekt során külső fogadóépületet …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2464

Bringások nagy napja

Több százan pattantak bringára az Autómentes Nap alkalmával tartott Critical Mass kerékpáros felvonuláson.

Nincs is jobb időtöltés egy szombat délutáni kerékpártúránál, főleg akkor, ha gyönyörű koraőszi meleg napsütésban, többszáz bringás jó hangulatú társaságában kerülhet erre sor, ráadásul tombonyanyeremény is várja a szerencséseket a városi túra megtételét követően.

A Bringázz Sopron! Egyesület és Sopron önkormányzata …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2440

Kilátó Napja: természeti értékeink és az értékalkotó soproniság napja

–  Van mire büszkék lennünk – így fogalmazott köszöntőjében dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke a Kilátó Napján tartott  ünnepségen, amelyen a város nevében dr. Simon István alpolgármester fejezte ki elismerését a városszépítőknek, hogy évről-évre megrendezik az ünnepet a Károlymagaslaton, a soproniság szimbolikus helyszínén.

A város épített értékei mellett csodálatos természeti környezetére irányítja …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2429

Célegyenesben a diagnosztikai tömb kivitelezése

Szeptember 20-án megkezdődik a Soproni Gyógyközpont épülő diagnosztikai tömbjének műszaki átadása. Az elkövetkező időszakban 1 milliárd forint értékben, ütemezetten érkeznek a XXI. századi betegellátást szolgáló gépek és berendezések.

 

Célegyeneséhez ért a diagnosztikai tömb kivitelezése. Az építkezés ütemterv szerint halad, több szakterületen, naponta mintegy 160 – an dolgoznak azon, hogy a kitűzött időpontra elkészüljön az …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2454

Régebbi bejegyzések «