Havi archív: 2014. október

Az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács 20 éves jubileumi ülését tartották a GYIK Rendezvényházban.

Erdeink minősége a csemetekertekben kezdődik, a csemetekertek a bölcsői erdeinknek – volt az üzenete a jubileumi ülésnek. A Terméktanács  országos hatáskörű tevékenysége rendkívül szerteágazó: többek között a termelők, kereskedők, fogyasztók piaca összehangolása, érdekképviseleti, érdekegyeztető, kapcsolattartó feladatokkal.

– A legfontosabb: hogy erdeink a kizárólag legális szaporítóanyagból származnak és ennek a Terméktanácsba tömörült szakemberek  szaktudása és tevékenysége  …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2715

Kínai együttműködés lehetősége nyílt meg

Szándéknyilatkozatot írt alá dr. Fodor Tamás Sopron, valamint a kínai Ma Xuming Yichang polgármestere a két város jövőbeli együttműködéséről  a soproni Városházán.

A négymillió lakosú város és Sopron együttműködése elősegítheti  a gazdasági kapcsolatok fejlődését,  a kulturális területen való együttműködés szintén kölcsönös szándékot jelent a két város kapcsolatában és turisztikai együttműködésről is egyeztettek.

A kínai partnerkapcsolat …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2704

Csendes főhajtás a sopronkőhidai rabtemető mártírjainak emléke előtt

Az 1956-ban Jánostelepen eltemetett, mártírhalált halt kilenc forradalmár emlékére emelt kőhalomnál és kopjafánál koszorúzással és csendes főhajtással adóztak a ,,kőhidai 301-es parcellában” nyugvó, ártatlanul kivégzett mártírok emléke előtt a soproniak.

Dr. Fodor Tamás polgármester a képviselőtestület tagjaival a város nevében helyezték el a megemlékezés és tiszteletadás virágait és mécseseit az emlékműnél, és egy-egy szál virágot …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2699

Eggyé vált az ország

A magyar ’56-os forradalom és szabadságharc kijózanította a világot a kommunista illúzióból – fogalmazott prof. dr. Schmidt Mária történész a városi ünnepségen.

A szélsőséges időjárás sem tudta megzavarni Sopron polgárainak ’56-os ünnepségét. A kényszerű helyszínváltoztatás ellenére is több százan jöttek el a Soproni Petőfi Szíházba.

A Himnusz közös eléneklését követően Ady Endre A Tűz csiholója …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2689

Harmadszorra is dr. Fodor Tamás Sopron polgármestere

A 2014. évi önkormányzati választások eredménye alapján dr. Fodor Tamás immár harmadszorra nyerte el a polgármesteri tisztséget. A FIDESZ-KDNP pártszövetség meggyőző eredményt ért el  Sopronban.

Egyéni képviselők választási körzetszámokkal:

1. Barcza Attila (FIDESZ-KDNP)
2. Dr. Magas László István (FIDESZ-KDNP)
3. Csiszár Ákos (FIDESZ-KDNP)
4. Tóth Éva (FIDESZ-KDNP)
5. Dr. Simon …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2680

Új kerékpárúttal bővült Sopron

403 méter hosszú és átlagban 2,55 m széles kerékpárúttal bővül Sopron – jelentette be a mai sajtótájékoztatón Dr. Fodor Tamás polgármester és Dr. Simon István alpolgármester.

Dr. Fodor Tamás polgármester kiemelte: az új kerékpárút, összeköttetést biztosít a Csengery utcai és a Győri úti kerékpárutak között. Továbbá örömét fejezte ki, hogy a Csengery utca végén a …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2673

72 óra kompromisszumok nélkül Sopronban is

Immáron hetedik alkalommal rendezik meg Sopronban a 72 óra kompromisszum nélkül akciót, amely során a résztvevő önkéntesek különböző fejlesztő, szociális és karbantartási feladatokat teljesítenek a városban.

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amely Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért és egyben környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2662

Polgármester-jelöltünk a választás jelentőségéről

A választás tétje, hogy a soproniak tudnak-e élni a történelmi lehetőséggel, és  a kormányzattal szoros együttműködésben óriási fejlesztéseket valósítanak meg az elkövetkező néhány évben Sopronban – mondta el sajtótájékoztatóján dr. Fodor Tamás, a FIDESZ-KDNP polgármester-jelöltje, hozzátéve: a választás tétje, hogy lesz- e M85-ös autópályánk, elkerülő utunk és gazdaságfejlesztés.

A kormányzat egyértelműen és kizárólag a FIDESZ-KDNP, …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2658

Új csarnok – több munkahely

Új csarnokkal bővül a soproni gyertyagyártó cég telephelye. A Gala-Kerzen új létesítményének átadásán Dr. Fodor Tamás polgármester kiemelte: a bővítéssel további új munkahelyeket tudtak teremteni a városban.

Az esemény sajtótájékoztatóján Szalontai János igazgató mutatta be a cég tevékenységét illetve ismertette a beruházás főbb adatait.  Ahogy mondta: ebben a beruházásban Kínából helyezik vissza a termelést Európába. …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2650

Megújult a Győri úti tekepálya

Sopron Megyei Jogú Város támogatásából, mintegy 22 millió forintból újult meg a Győri úti tekepálya – jelentette be mai sajtótájékoztatón Dr. Fodor Tamás polgármester és Abdai Géza alpolgármester.

Az eseményen Dr. Fodor Tamás elmondta: az elmúlt években a soproni tekesport létesítmény gonddal küzdött, most azonban a felújításnak köszönhetően ez már a múlté. Megújult a pálya, …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2641

Régebbi bejegyzések «