Havi archív: 2014. december

Jelentős kormányzati támogatás Sopronnak

Jó hírrel köszönthet el a 2014-es évtől Sopron és kezdheti meg a 2015. esztendőt, amint az dr. Fodor Tamás polgármester mai sajtótájékoztatójából kiderült.

Dr. Fodor Tamás a soproni városházán tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett:

A 2010-es kormányváltást követően a FIDESZ megkezdte a csődközelbe jutott ország rendbetételét, és ennek részeként az önkormányzati rendszer átalakítását, azt követően, hogy …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2920

Esélyteremtés a megváltozott munkaképasségűeknek

Egy település civilizáltságát, kulturáltságát nem csak az mutatja, hogy milyen a kulturális élete, oktatása, egészségügye, szolgáltatásai és sorolhatnánk…., hanem az is, hogy a rászorultakról, az elesettekről milyen színvonalon gondoskodik – mondta dr. Simon István alpolgármester a megváltozott munkaképességűek képzését célzó pályázat indítórendezvényén Sopronban.

– Sopron nem csak eléri, de meghaladja a mértéket nemzetközi szinten is …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2907

Képviselői fogadóóra

Dr. Farkas Ciprián, a 10. körzet önkormányzati képviselője december 17-én, 16 és 18 óra között fogadóórát tart.

Helyszín: Hunyadi iskola

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2903

Sopron: hűség és szabadság a nemzet szolgálatában

Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője a Magyar Országgyűlésben ma napirend előtti felszólalásban méltatta.

Sopron: hűség és szabadság a nemzet szolgálatában

Tisztelt Elnök Úr!

Tisztelt Ház!

A hét végén ünnepeltük Sopronban a Hűség Napját.

1921. december 14-én Sopron és környező 8 település népszavazásban döntött arról, hogy a Trianoni Békediktátum ellenére Magyarországhoz kíván tartozni.

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2891

A Hűség Napja – 2014.

Sopron hagyományainkhoz híven a Hűség Napja alkalmából átadták a város legrangosabb kitüntetéseit azoknak a személyeknek, közösségeknek, akik Sopron város hagyományainak, kultúrájának, megőrzéséért és ápolásáért, a város közigazgatásáért, szociális és egészségügyi ellátásáért, oktatásáért és sportjáért, tudományos és gazdasági életének fejlesztéséért maradandót alkottak és alkotnak.

A Hűség Napján, Sopron és környéke 1921-es népszavazásának évfordulóján, Sopron legrangosabb kitüntetéseinek …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2878

SC Sopron évzáró: az egészségre nevelés a cél

A csaknem 500 gyereknek gazdag karácsonyt, az egyesületnek pedig, sportsikerekben gazdag új esztendőt kívánt Sopron alpolgármestere, dr. Simon István az eseményen.

Az SC Sopron évzáróján közel 500 gyerek vehette át az ajándékát: szaloncukrot, üdvözlőlapot, klubzászlót, ajándékutalvány, SC Sopron-os pólót.

Az esemény rangját jelzi, hogy azon részt vett dr. Simon István alpolgármester is, aki Sopron városvezetése …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2845

Főhajtás Sopronyi-Thurner Mihály és a népszavazás emléke előtt

A soproni és Sopron környéki népszavazás évfordulójának ünnepsorozata részeként helyezték el ma a tisztelet koszorúját a népszavazás polgármesterének, Sopronyi-Thurner Mihály sírjánál a soproni Szent Mihály temetőben. Sopronyi-Thurner Mihály Fő téri szobránál és a Hűségkapunál Sopron országgyűlési képviselője, Sopron város vezetése a népszavazásban résztvett települések polgármestereivel közösen helyezte el a megemlékezés koszorúit.

Dr. Fodor Tamás polgármester …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2832

Képviselői fogadóóra

December 15-én, hétfőn 18 órától Tóth Éva, a 4. körzet önkormányzati képviselője fogadóórát tart a Teleki Pál utca 20. szám alatti Nyugdíjas Klubban.

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2827

Nemes adomány a Családok Átmeneti Otthonának

Nemes ajándék és szép gesztus az IKEA részéről, hogy adományként bebútorozta a Családok Átmeneti Otthona lakószobáit. A válságban lévő gyermekes családokat befogadó hely támogatásánál adventban szebb és nemesebb célt nem is találhatott volna magának a cég – mondta dr. Simon István alpolgármester a Családok Átmeneti Otthonában tartott átadás alkalmával.

A családi-, anyagi és lelki válságba …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2868

A Hűség Napja Harkán

A harkai népszavazási emlékmű „Magyarok maradtunk!” felirata a településnevekkel az egymásért való felelősség súlyát és erejét is jelképezi. És az I. világháború centenáriumi évében jelképezi azt is, hogy ugyan a huszadik század nehéz próbák elé állította Magyarországot, de a  magyarság megállta a helyét a nemzetek sorában. Megállta helyét Harka is, mint ahogyan ’46 után újjáéledt a település, …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=2857

Régebbi bejegyzések «