Havi archív: 2015. április

Megkezdődött a kivitelezés az Erzsébet-kertben

Sopron önkormányzata 214 millió forintot nyert el a magyar kormány támogatásával az Erzsébet-kert felújítására. Ebből az összegből többek között megújul a kert sétaúthálózata és kerítése, megépül a zenepavilon, ivó kutat alakítanak ki, emellett korhű padokat, székeket helyeznek el.

Mindezt ma Sopron város vezetői – dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Simon István alpolgármester – jelentette …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3408

Kormányzati támogatással újul meg a Széchenyi Mauzóleum -L. Simon László államtitkár ma megtekintette a munkálatokat

“Büszkén merítünk erőt Széchenyi munkásságából” – mondta L. Simon László államtitkár szerdán Nagycenken, a Széchenyi Mauzóleumnál, ahol Firtl Mátyással, Sopron és környéke országgyűlési képviselőjével közösen tekintette meg a folyó munkálatokat.

Nyár közepére fejeződik be a nagycenki Széchenyi-mauzóluem felújítása, amelyre a kormány 127 millió forintot biztosított – közölte L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3392

Európai Örökség cím táblát avattak a Páneurópai Piknik helyszínén

L. Simon László miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára avatta fel az Európai Örökség cím tábláját a Sopronhoz tartozó Páneurópai Piknik Emlékparkban dr. Fodor Tamás, Sopron polgármesterével közösen.

Az Európai Bizottság döntése értelmében Európa történelmét is meghatározta az 1989-es soproni határnyitás. 16 helyszínnel együtt 2015-ben a Sopron városa által fenntartott Páneurópai Piknik Emlékpark Európai Örökség cím …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3381

A 2016-os büdzsé – az adócsökkentés költségvetése

Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere ma sajtótájékoztató keretében értékelte az ország 2016. évi költségvetését, amelynek célja az, hogy mindenki előrébb juthasson, saját maga, a családja, a vállalkozása, a települése, az országa. Ennek eszköze az adócsökkentések, ami minden magyar számára jó hírt jelentenek.

Az elmúlt öt év bebizonyította, hogy Magyarország 2010-ben kezdett reformjai működnek. A gazdasági …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3374

Mágel Ágost: A szocialisták, Németh Imre és párttársai az őszi önkormányzati választáson is csúfosan leszerepeltek.

A város jövőjét illető programjuk, elképzelésük a választók részéről alig kapott támogatást, így mindössze 2 képviselői hely jutott nekik a 18 tagú testületben. Program és elképzelés híján marad a hazudozás, személyeskedés, csúsztatás. Németh Imre vélhetően már nem emlékszik arra, hogy a Gyurcsány-Bajnai időszakban ő és társai milyen állásokban „építették” az országot. Egyebekről nem beszélve emlékeztetjük …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3371

Reagálás a JOBBIK sajtóközleményére:

Dicséretes, hogy a JOBBIK is aggódik lakókörnyezetünk tisztaságáért, de szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy először a saját házuk táján „söpörgessenek”. Városunk tisztasága érdekében először takarítsák el a villanyoszlopokról, gyalogátkelőkről, rendőrlámpákról, házfalakról a Göbl Gábort és párttársait ábrázoló illegálisan, jogszabályellenesen kihelyezett matricákat. Elsőként ezzel kezdje a JOBBIK a város tisztaságáért folytatott harcot. A FIDESZ soproni elnöksége

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3369

Fejlesztések a Modern Sopronért

Az utóbbi évek Sopront érintő beruházási programjai sok tekintetben túlmutatnak a 19. század második felének-, valamint az I. világháborút követő Thurner-időszak fejlesztésein – mondta dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere a soproni Orsolya téren tartott sajtótájékoztatón, amelyen a Modern Városok Program Sopront érintő fejlesztéseiről számolt be.

A kormány 2015. március 25-én együttműködési megállapodást kötött …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3356

Környezettudatosság és természetvédelem – a Föld Napja Sopronban

Az embereknek van szüksége  a Földre – ezt üzeni – többek között az STKH a Föld Napja alkalmából, amelyről a Ligneumban tartottak bemutatót. Dr. Simon István, Sopron alpolgármestere a környezettudatos felelősség szükségességét hangsúlyozta, amikor arról szólt, hogy óvnunk, védenünk kell a Földet, amelyet kölcsönkaptunk unokáinktól.

Dr. Simon István, Sopron alpolgármestere a város nevében mondott köszöntőt …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3347

Biczi László és az MSZP beszél korrupcióról? – kérdezi Barcza Attila a Soproni Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, fideszes önkormányzati képviselő.

A soproni MSZP és Biczi László úgy tűnik ismét felcserélte a szerepeket és makulátlannak tünteti fel magát és pártját, elfeledve a korábbi telekspekulációkat, miközben ők voltak azok, akik 12 milliárd forintos adóssággal adták át a várost; akik jó erkölcsbe ütköző szerződést kötöttek, nyakig benne voltak a tűzoltólaktanya, a mélygarázs és az Apartmanház történetben.

Korrupcióról beszélnek, …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3344

Holokauszt-emléknap Sopronban

Emlékezni és emlékeztetni, hogy soha többet ne fordulhasson elő a holokauszthoz hasonló tragédia – ez is a célja az emléknapnak, a kegyelet és a tiszteletadás mellett, ami a legordasabb eszme áldozatainak jár örök emlékezetül.

Az Országgyűlés 2000. évi döntése értelmében 2001 óta minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3334

Régebbi bejegyzések «