Havi archív: 2015. május

Nemdohányzók Világnapja

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Fő téren tartott figyelemfelkeltő programot a Soproni Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya azzal a céllal, hogy a dohányzás egészségkárosító hatásaira hívja fel a figyelmet.A program fő támogatója Sopron önkormányzata.

Május 31. a Nemdohányzók Világnapja.

 

Dr. Simon István alpolgármester az eseményen ismertette a dohányzás egészségkárosító hatását és azt …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3583

Melléfogások és kudarcok, alkalmatlanság és elégtelenség jellemzi Kalmár ténykedését Sopronban

Kalmár István pártelnök úr esetén lenne alapja a szerénységnek és a visszafogottságnak, ugyanis nem egyértelmű sikertörténetként emlékezhetünk sem az alpolgármesterség, sem a pártelnökség idejére. A többszöri jelentős melléfogások és kudarcok is inkább az alkalmatlanságot és elégtelenséget, mint az ellenkezőjét jelzik.

Elég, ha a hosszú sorból most a jó erkölcsbe ütköző szerződésre, a tűzoltólaktanya és  apartman …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3580

Melléfogások és kudarcok, alkalmatlanság és elégtelenség jellemzi Kalmár ténykedését Sopronban

Kalmár István pártelnök úr esetén lenne alapja a szerénységnek és a visszafogottságnak, ugyanis nem egyértelmű sikertörténetként emlékezhetünk sem az alpolgármesterség, sem a pártelnökség idejére. A többszöri jelentős melléfogások és kudarcok is inkább az alkalmatlanságot és elégtelenséget, mint az ellenkezőjét jelzik.

 

Elég, ha a hosszú sorból most a jó erkölcsbe ütköző szerződésre, a tűzoltólaktanya és  …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3578

Költségvetési vita: A KDNP a Fidesz-szel együtt továbbra is a családok mellett áll

A családokat érintő, a jövő évi költségvetésben szereplő intézkedések és tervek összegezve: biztonságot, stabilitást és kiszámíthatóságot jelentenek minden magyar embernek, és kiemelten a családoknak – fogalmazott Firtl Mátyás országgyűlési képviselő a költségvetés vitájában ma a Parlamentben.

 

Tisztelt Elnök Úr!
Tisztelt Képviselőtársaim!

Az ország sorsának alakításában a 2010-es válasz óta döntő fontossága volt a …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3570

Fogjunk össze bolygónk klímájának védelméért

A Megyei Jogú Városok Szövetségének tagjaként csatlakozik Sopron Al Gore, az Egyesült Államok korábbi alelnöke kezdeményezéséhez, aki a következő hónapokban egymilliárd aláírás összegyűjtését tűzte ki célul világszerte. A kezdeményezés arra irányul, hogy klímánk védelme érdekében egységre és cselekvésre ösztönözzük világunk 2015 decemberében Párizsban összegyűlő vezetőit.

Dr. Fodor Tamás, polgármester mai sajtótájékoztatóján kifejtette: a 20. század …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3562

Nemes hagyomány a pünkösdi borverseny

Dr. Simon István alpolgármester ma  köszönetet mondott a soproni borászoknak, hogy évről évre éltetik a hagyományt és a borversenyt a borhoz méltóan pünkösdhöz kötődően évről-évre megszervezik.
A Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa szervezésében kezdődött el ma reggel a Pünkösdi borverseny.

Idén 79 minta érkezett, ebből 11 fehér-, 13 rozé-, 1 schiller-, 54 vörösbor kerül a …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3552

Várva-várt esemény a virágosztás Sopronkőhidán és a Tómalmon

Hosszú évek óta a Jánostelep-Tómalom-Sopronkőhida Településrészi Önkormányzat egyik legnépszerűbb eseménye a tavaszi virágosztás amelynek közösségépítő ereje van. Az akció sikere azt bizonyítja, hogy nagyon sok a környezete szépségéért, rendezettségéért tenni akaró ember.

Nagyon sokak által várva-várt esemény a virágosztás a településrészen, ahol minden alkalommal rengeteg egynyári virágpalánta lel gazdára dr. Simon István, a Részönkormányzat elnöke …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3537

Keményborítású teniszpályák készültek az SVSE-Sporttelepen

Átadták az SVSE-Sporttelepen kialakított keményborítású teniszpályákat. Az avatóünnepségen elhangzott: a proflex-borítású pályák használata ma már az eredményes teniszjáték egyik fontos alapfeltétele.

Az ún. proflex borítás egy angol licenc, amit Európa számos létesítményében alkalmaznak. A keményborítású pályák világszerte elterjedtek, Magyarországon viszont számuk elenyésző a salakos teniszpályákhoz képest. A nagy világversenyek döntő többsége ma már keményborítású pályákon …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3528

Budapesti pecsét a NATO bővítésén

Folytatják a nyitott ajtók politikáját az észak atlanti katonai szövetségesek, akik befogadnák a balkáni országokat és Grúziát is

Közös nyilatkozatot fogadott el a NATO parlamenti közgyűlése a szövetség bővítésének jelentőségéről az Országházban tartott tavaszi ülésszak keretében, a képviselők javasolják, hogy az év végig döntsön a NATO Montenegró meghívásáról a katonai tömbbe.

Semjén …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3524

Soproni – 120 éve együtt!

Abszolút teltházas rendezvénnyel ünnepelte a Heineken soproni sörgyára a soproni sörgyártás 120 éves évfordulóját. Még a Tűztorony is a Soproni, sörös dizájnos köntösét öltötte a jubileumra.

A Soproni legújabb szlogenjét, hogy “120 éve összehozza a társaságot!” igazolta a szombati Fő téri Soproni Sörfesztivál, ahol hatalmas hangulat, koncertek és a 120 éves Soproni Sörgyár termékeit kóstoló …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3513

Régebbi bejegyzések «