Havi archív: 2015. június

A Chorgemeinschaft Sankt Mang, kempteni kórus Sopronban koncertez

A soproni Liszt Ferenc Pedagógus énekkar és kempteni Sankt Mang Kórustársaság közötti kapcsolatfelvétel, a soproni közös koncert az élő és működő, az embereket egymáshoz közel hozó  testvérvárosi kapcsolatok legjobb példája.

A kórus a soproni Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar meghívására érkezett Sopronba.. A Sankt Mang Kórustársaságot dr. Fodor Tamás polgármester is köszöntötte ma a soproni városházán.

Amint …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3786

Sikeresen befejezte a TDM szervezet turisztikai pályázatát

A sajtótájékoztató alkalmával, három jelentős fejlesztését is bemutatta a TDM: a tematikus városi sétaútvonalakat és többnyelvű információs táblákat és elindította az ingyenes Sopron és a Fertő-táj mobil applikációt, melyet „jelképesen” először a sajtótájékoztató keretében töltöttek le.

A Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. (TDM) legfontosabb feladatai a turisztikai információnyújtás, a turisztikai pontok üzemeltetése, a város …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3779

Új gyártósort avatott a Heineken – Az elmúlt hét évben 17 milliárd forintot fektetett be Magyarországon a társaság

Megkezdte a termelést a Heineken új, óránként 45 ezer doboz előállítására képes gyártósora Sopronban. Az 1,8 millió euró értékű beruházást a holland társaság éles belső versenyében nyerte el a hazai leányvállalat, melynek eredményeként növekedhet a magyar termékek jelenléte a hazai és a külföldi piacokon egyaránt.

Egy hét alatt minden magyar felnőttnek csomagol …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3766

Mindeközben Sopronban… – Egy hét múlva indul a Telekom VOLT Fesztivál

Egy héttel a kapunyitás előtt egy igazán látványos ajándékot adott át Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál főszervezői Sopron vezetőinek. A 2,5 méter magas, 10 méteres “Sopron” feliratot a tavalyi fesztiválon neves kortárs művészek készítették.

Az idei VOLT számos elemében megújul: talán világszerte újdonságnak számít, hogy egymással szemben két nagyszínpad épül …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3749

Kétmilliárdos fejlesztés zárult le a fertőrákosi Barlangszínházban és Kőfejtőben

Befejeződött a „Fertőrákosi Barlangszínház – Kőfejtő értékmegőrző és értéknövelő turisztikai célú fejlesztése” megnevezésű projekt, mely a magyar kormány támogatásával valósult meg. Ma Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, Sopron város vezetőivel – dr. Fodor Tamás polgármesterrel és dr. Simon István alpolgármesterrel – , Fertőrákos polgármesterével, Sopron közéleti szereplőivel, önkormányzati képviselőkkel közösen bejáráson tekintette meg …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3734

Soha ilyen stabil a Fidesz még nem volt

Sopron a mai napon ismét ünneppel, a soproniak 2 milliárd forintos fejlesztéssel gazdagodtak köszönhetően a kormánynak, a Fidesznek. Elkészült a Fertőrákosi Barlangszínház és Kőfejtő, melynek megnyitóján a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ad ünnepi koncertet – reagált az MSZP mai sajtótájékoztatójára dr. Fodor Tamás, a soproni Fidesz elnöke.

Hozzátette: Az MSZP kínjában előállt szokás szerint egy óriási …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3732

Az MSZP számoljon el a lelkiismeretével

A magyar közélet mélypontja az, amit most az MSZP-től látunk – mondta pénteki sajtótájékoztatóján dr. Farkas Ciprián, a Fidesz önkormányzati képviselője.

Biczi Lászlónak és párttársainak először a saját lelkiismeretükkel kell elszámolniuk, hogy éreznek-e lelkiismeret-furdalást a szégyenletes magyarellenes kampányuk miatt akkor, amikor a külhoni magyarok állampolgársága ellen kampányoltak!

Úgy látszik, hogy Biczi László most sem érzi …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3729

Átadták a fertődi Esterházy-kastély megújult parkrészeit

A jó gazda szerepét próbálja visszahozni a fertődi Esterházy-kastély falai közé a kormány a felújításokkal, amelyek eddig négymilliárd forintba kerültek – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán a kastély Marionettszínházában az épületegyüttes 500 millió forintból megújult kertrészeinek átadó ünnepségén.

Lázár János úgy fogalmazott, hogy „lépésről lépésre kell helyreállítani mindent”, s ebben hálás az Európai Uniónak …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3713

Sopron örömmel ad helyet a női kosárlabda EB-nek

Július 11-étől Sopronra figyel Európa, ugyanis csütörtökön kezdődik a közös, magyar-román rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság. Az ünnepélyes megnyitót ma a soproni Fő téren tartották, ahol Sopron város vezetői, dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Simon István alpolgármester részvételével köszöntötték a a csoportmeccsek résztvevőit.

A magyar válogatott összes csoportmeccsét Sopronban játssza, az átalakított és kibővített Novomatic-arénában.

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3718

Mesterlevél gyakorlati képzőhelyek oktatóinak

A szakképzés átalakításának eredményei már most is látszanak, kimutatható, hogy a duális szakképzésben részt vevők közelebb vannak a munkaerőpiachoz, többen találnak munkát . – hangzott el a Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara mai mesterlevél átadó ünnepségén.

Szükség van jól képzett oktatókra, hisz a fiatalok csak így tudják elsajátítani a különböző szakmák alapjait. A mai …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3703

Régebbi bejegyzések «