Havi archív: 2015. július

Sopron: nyári lehetőségek gyerekeknek, fiataloknak

Nyári napközi, gyermekétkeztetés, féláru strandbelépő, nyári diákmunka, Lackner Ösztöndíj: a gyermekeket, fiatalokat váró, soproni nyári lehetőségekről számolt ma be Péli Nikoletta, az önkormányzat Népjóléti bizottságának elnöke sajtótájékoztatóján.

Péli Nikoletta a nyári soproni lehetőségekről további részletes tudnivalókat is közölt mai sajtótájékoztatóján.

Így: a nyári napközi program keretében 2013-ban 10 millió forint nagyságrendű, 2014-ben 12 millió …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3921

Ingyenes wifi Sopron Fő terén

Sopron város önkormányzata együttműködve a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft-vel, Sopron Fő terére ingyenes Wifi kapcsolatot épített ki.

A wifi nagy hatósugarú és elérhető a E-Cityguide Free névről  2 vagy 5Ghz-n. Jelszó nincs és a wifi ingyenes – ezt ma Barcza Attila, az önkormányzat Ifjúsági- és port bizottságának elnöke jelentette be Sopron Fő terén.

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3914

Széchenyi Emlékév 2016

2016. szeptember 21-én lesz 225 éve annak, hogy gróf Széchenyi István megszületett. Létrejött a civil Széchenyi-emlékbizottság amely fontosnak tartja, hogy a legnagyobb magyar születési évfordulójának évében a magyar nemzet sokoldalúan és méltó módon emlékezzen Széchenyire.

Gróf Széchenyi István hatalmas írott életműve – amely 2014-ben hungarikummá vált – ma is útmutatásul szolgálhat. Filozófiai alapvetései, a megfogalmazott …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3909

Várkerület-felújítás – újabb mérföldkő

Dr. Fodor Tamás polgármester sajtóbejáráson tekintette meg a Várkerület Ikva utca és Árpád utca közötti szakasz készültségi állapotát, ahol az úttal párhuzamos parkolásra is lehetőség van mostantól.

 

Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere ma sajtóbejáráson tekintette meg a Várkerület felújításának jelenlegi állapotát. A páratlan oldalon letették a térköveket, kialakították a kerékpárutat, valamint a parkolókat is. …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3893

Űrtábor Sopronban

A Tűztorony fölötti csillagtérképett kapta ajándékba Sopron városa az idei Űrtábor résztvevőitől.

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) a nyári Űrtábor szervezője, amelynek ezúttal Sopron ad otthont.

Az egy hétig tartó, július 12–18. között zajló tábor ideje alatt a résztvevő középiskolás diákok számos izgalmas és érdekes program, előadás, kirándulás, vetélkedő részesei lehet¬nek, sőt ellátogatnak a bécsi …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3881

Székházat kaptak a borlovagok a Rejpál házban

Összefogásnak köszönhetően kaphatott felújított székházat a Borlovagrend Sopronban. Avatóünnepséget tartottak a  Rejpál-házban, ahol  az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusának Soproni Legációja kapott helyet. A hagyományok és a borkultúra ápolását fontosnak tartó borlovagrend megjelent tagjait – többek között – Sopron város polgármestere is köszöntötte. Dr. Fodor Tamás hangsúlyozta: méltó székhelyhez jutottak a soproni önkormányzat támogatásával, az összefogásnak …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3869

Az új Diagnosztikai tömb táblaavató ünnepségét tartották ma a Soproni Gyógyközpontban.

A 7 milliárd Ft-os fejlesztési program valamennyi szakterületen megteremtette a még magasabb szintű, minőségi betegellátás feltételeit Sopronban – minderről Dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár EMMI szólt avató-beszédében, aki hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a Soproni Gyógyközpont maximálisan kihasználta a rendelkezésre álló források adta lehetőséget a fejlesztés sikeres megvalósításában.

– Az elmúlt hétéves uniós ciklusban mintegy …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3856

Áder: a klímaváltozás a gazdasági növekedés esélyeit is tönkreteszi

Nemcsak a környezetet, hanem a gazdasági növekedés esélyeit is tönkreteszi a globális klímaváltozás – mondta a köztársasági elnök szombaton Sopronban a 23. Volt Fesztiválon.

Áder János az Élő Bolygónk klímavédelmi kampányról tartott közel egyórás előadásában, a fiatalokhoz szólva úgy fogalmazott: ha van fél percük a következő fél évszázadra, akkor emeljék fel a hangjukat és fogalmazzák …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3843

Kelta ünnepet tartottak

Igazán mozgalmas programban lehetett része annak, aki a nyári hőségben az erdő hűvösét választotta, és részt vett a hétvégén megrendezett Kelta ünnepen. A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. rendezésében idén is a soproni Várhely volt az autentikus helyszíne a kelta világ életrekeltésének.

A soproni erdők szívében, ahol egykor a kelták legendás földvára állt, színes, múltidéző proogramok várták …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3833

Kihelyezett stúdióbeszélgetés a VOLT Fesztiválon

A Pulzus TV a VOLT helyszínén készített  kihelyezett stúdióbeszélgetést Firtl Mátyással.

firtl.sopron.hu

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3828

Régebbi bejegyzések «