Havi archív: 2015. augusztus

Liszt Ferenc kerékpártúra: tizenharmadszor kerekeztek a határon át

Az osztrák-magyar közösségek összekovácsolása, a határmenti kapcsolatok erősítése, a kerékpározás népszerűsítése a célja a Liszt Ferenc Kerékpártúrának, mondta el  Papp Attila, szervező az idei túra alkalmával, amelyen csaknem 700-an regisztráltak. Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője indította útjára a tizenharmadik Liszt Ferenc-kerékpártúrát, amelyen Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára is résztvett.

A …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4029

Vidám szüreti mulatság Balfon

Szüreti felvonulás, mazsorettek, néptánc, zene, dobos produkció, nótaszó, önvédelmi bemutató, borverseny eredményhirdetés színesítette a balfi szüreti mulatság idei rendezvényét.

A hangulatos, vidám felvonulás résztvevőit a hagyományok szerint a balfiak helyi finomságokkal kínálgatták. Fellépett Hoffer Dobosiskola, a Dirty Dance együttes, Krasznai Tamás nótaénekes. Volt Krav-maga önvédelmi bemutató, majd a borverseny eredményhirdetését követően a balfi Solaris B …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4016

Soproni Szüret – 2015 szeptember 4-5-6.

Három napon át tartó programsorozatot kínál a Soproni Szüret 2015 elnevezésű rendezvénysorozat szeptember 4-5-6 -án a soproni  Fő téren. Zene, koncert, néptánc mellett lesznek gasztronómiai ínyencségek, borászok, kirakodó vásár, gyermekjátékok. Remek szórakozást, kikapcsolódást, közösségi együttlétet kínál szeptember első hétvégéje a szüret alkalmából.

 

A Soproni Szüret 2015. részletes programja:

 

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4010

Magyarországot Szent Istvánnak köszönhetjük

Szent István Magyarországa biztonságot és békét adott – hangsúlyozta beszédében dr. Farkas Ciprián, önkormányzati képviselő, a Jogi és ügyrendi bizottság elnöke Sopron város Szent István-napi ünnepségén.

Nemes hagyomány Sopronban, hogy Szent István napi ünnepét a város a Szent István templom búcsújának alkalmával együtt tartja. Ez alkalommal, a városi ünnepség részként áldják meg az új kenyeret.

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4000

Páneurópai Piknik: az európai emberek és kultúrák összetartozása, a közös gyökereink és értékeink melletti kiállás

Amint 1989-ben, úgy 2015-ben is az a felelősségünk, hogy teret adjunk a magyarok bölcsességének a helyzet megítélésében, felelősségérzetének a döntésben,  élni-akarásának a cselekvésben. S ha a nyolcvanas évek végi magyar megnyilvánulások Európa javát szolgálták, akkor, bízva hihetünk abban, hogy 2015-ben is tudunk hasonló felelősséggel dönteni és cselekedni, Magyarország és Európa érdekében – hangsúlyozta beszédében Firtl …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3981

Páneurópai Piknik: a nap, amikor bátor emberek azt cselekedték, ami helyes volt

Firtl Mátyás részt vett a Páneurópai Piknik Emlékparkban tartott ünnepségen, ahol koszorút helyezett el a kopjafánál, majd egy fát is elültettek közösen a piknik-évforduló alkalmából.

Képgaléria

Az ünnepségen a soproni városvezetés – dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Simon István alpolgármester – , Firtl Mátyás a város és a térség  országgyűlési képviselője, német és osztrák …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3969

Jelentős intézményi beruházások történtek Sopronban

Sopron Önkormányzata az elmúlt hónapokban − főként a nyári vakáció ideje alatt − a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban a nevelési-oktatási körülmények javítása érdekében számos karbantartási, felújítási munkálatot végeztetett el, melyeknek értéke meghaladja a 100 millió forintot- számolt be minderről Sass László,  a Kulturális és oktatási bizottság elnöke mai sajtótájékoztatóján.

Sass László elmondta: …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3960

Működnek a családpolitikai reformok

A kormány több intézkedése is a családok anyagi terheinek csökkentését célozza. Ma már a családok saját pénztárcájukon láthatják, hogy a családpolitikai reformok működnek, nőtt a kisgyermekes családok jövedelme, terheik csökkennek, és egyre nagyobb biztonságban érezhetik magukat. Ha nagyobb a biztonság, nagyobb a gyermekvállalási kedv is – mondta Péli Nikoletta önkormányzati képviselő, a Népjóléti Bizottság elnöke …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3952

Ünnepi programsorozat a Páneurópai Piknik 26. évfordulóján és az államalapítás ünnepén

A Páneurópai Piknik Emlékparkban ünnepi megemlékezés lesz, a Barlangszínházban balett. Augusztus 20-án a Szent István templomban ünnepi szentmise, Szent István nap alkalmából, majd délután a Fő téren színes vásári forgatag és programkavalkád.

 

ÜNNEPI PROGRAMSOROZAT A Páneurópai Piknik 26. évfordulója és az államalapítás ünnepe alkalmából 2015. augusztus 19-22.  

  AUGUSZTUS …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3939

Megjelent a legújabb Fidesz EU hírlevél

Benne interjú Szájer Józseffel, az Európai Néppárt Képviselőcsoportjának alelnökével.

A hírlevél itt olvasható: http://bit.ly/1T2hWTt

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=3927

Régebbi bejegyzések «