Havi archív: 2015. szeptember

Firtl Mátyás: Megvédjük Magyarországot, a magyar családok biztonságát és Európát

Firtl Mátyás: Megvédjük Magyarországot, a magyar családok biztonságát és Európát

Firtl Mátyás az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökeként a törvénymódosítás egyik előterjesztőjeként  kérdezte a Soproni Téma a migránsválságról, annak kezeléséről.

– Mindenekelőtt köszönetet mondok minden magyar rendőrnek és honvédnek, akik emberfeletti teljesítménnyel éjjel-nappal védik Magyarországot és Európát!

– Mi Magyarország határait védjük,  a magyar …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4275

A Szent Mihály napi búcsú a számadás napja is

Ha a számvetést megtesszük, akkor van mire büszkék lenni így együtt, az együtt megvalósított eredményekre – mondta dr. Simon István, Sopron alpolgármestere a Szent Mihály templom kertjében tartott búcsúi együttlét és számadás alkalmával

Sopron városa, védangyaláról elnevezett templomában ünnepi szentmisén adott hálát  az eltelt időszakért, a megtartó isteni kegyelemért, és azért, hogy a város jeles …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4260

Megújult a Halász Miklós Sporttelep

Sopron önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a közösségi célokat szolgáló intézmények, létesítmények fejlesztésére. A város jelentős forrásokat biztosít a tömeg- és utánpótlás-sportágak körülményeinek javítására. A „Szociális városrehabilitáció a soproni Kurucdombon” című pályázat részeként most a Halász Miklós Sporttelep újult meg, amelyet már birtokba is vettek a fiatal sporttehetségek.

A „Szociális városrehabilitáció a soproni Kurucdombon” című projektnek …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4249

Gróf Széchenyi István születésének évfordulóján

Ma is időszerűek Széchenyi István korszakformáló eszméi, tevékenysége, mindaz, amit örökségül hagyott  a nemzetre. A Széchenyi-örökséggel kapcsolatos eddigi fejlesztések megerősíthetik bennünk azt a bizakodást, hogy a jövő évi, 225. Széchényi-évfordulóig, további fejlesztésekre sor kerülhet, amelyek változatlanul azt a célt szolgálják, hogy rangjához méltó zarándokhellyé válhassanak a Széchenyi-emlékhelyek. Ehhez továbbra is tisztelettel kérem  a Kormány támogatását. …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4239

Veszélyben van Magyarország és egész Európa

Meg kell védenünk Magyarország és Európa határait, ugyanakkor meg kell küzdenünk a rövidlátó európai politikával is, amely szembefordult az európai emberek akaratával – mondta Orbán Viktor. A kormányfő napirend előtti felszólalásában az ország és minden magyar ember nevében köszönetet mondott a határainkon szolgálatot teljesítő rendőröknek és katonáknak.

 

Orbán Viktor a tömeges népvándorlás kapcsán rámutatott: …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4232

Burgenland tartomány küldöttsége tett látogatást Sopronban

A határon átnyúló együttműködés, továbbá a közlekedési kapcsolatok továbbfejlesztése is szerepelt a Burgenland tartomány képviselőivel folytatott két oldalú eszmecserén a soproni városházán.

Burgenland tartomány hivatalos delegációja látogatott ma Sopronba.

A városházán Sopron város vezetői – dr. Fodor Tamás polgármester és dr. Simon István alpolgármester fogadta a küldöttséget.

A Helmut Bieler, tartományi tanácsos vezetésével érkezett küldöttség …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4225

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége ülésezik Sopronban

A BEOSZ tagjai elismeréssel szóltak a város látványos fejlődéséről a városházán tett látogatásuk során, ahol dr. Simon István alpolgármester köszöntötte Sopron nevében a vendégeket.

Mihályi Ervin, a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesületének elnöke meghívására és szervezésében Sopronban tartja régiós értekezletét a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) 2015. szeptember 17-én.

A programjuk során az értekezlet résztvevői ellátogattak …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4216

(Nincs cím)

Éljenek a Bánfalviak! – így köszöntötte dr. Simon István István alpolgármester a Bánfalvi Búcsú helyszínén a vidám búcsúra összesereglett sokaságot. Fergeteges mulatsággal zárult a kétnapos rendezvénysorozat.

–   Elismerésre méltó, példás és követendő, ahogyan a bánfalviak a búcsút megünneplik – mondta dr. Simon István . Hozzátette: A hagyomány megőrzése, a hagyomány továbbvitele és továbbfejlesztése miatt elismerés …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4201

20 éve város Fertőd

Kívánom, hogy a gyarapodás legyen a legkarakteresebb vonása ennek a térségnek! – mondta ünnepi beszédében Firtl Mátyás, országgyűlési képviselő. Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára az itt élők összefogását fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében.

Képgaléria

Várossá nyilvánítása 20. éves évfordulóját ünnepelte Fertőd. A két napos ünnepségsorozat szabadtéri programokkal, koncertekkel várta az érdeklődőket. Szeptember …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4190

Szakmai nap a demenciáról: átfogó kutatási programokat alapoznak meg

Humánus, igazán emberi tett az elesettekről, az idősekről, a szenvedésben élőkről gondoskodni  – mondta az esemény megnyitójában Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere. Kifejtette: a rendezvény témája fontos, mert a szellemi, mentális, lelki állapot olyan változásaira irányítja a figyelmet, amelyek esetében a gondoskodás a keresztény kultúrkör kifejezett jellemzője, feladata és egyben felelősségünk.

Demenciáról …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4176

Régebbi bejegyzések «