Havi archív: 2015. október

Megújult, korszerű közvilágítás Sopron több pontján

Éves szinten 20.000.000 forint  megtakarítást eredményez a fejlesztés az energiadíjon, és a csökkenek a karbantartási költségek is.

Sopron a város közvilágításának felülvizsgálatát követően döntött a világítás javítását eredményező beruházásról. A fejlesztés célja a közvilágítás energiahatékonyságának fokozása és az energiafelhasználás csökkentése.

A környezetbarát technológia a környezetvédelmet szolgálja, takarékos megoldás, tehát az eddigieknél sokkal gazdaságosabb is, továbbá …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4416

Új kormányablakot avattak Sopronban

A Fő tér 5. szám alatt csütörtökön hivatalosan átadták a város második, a megye hetedik kormányablakát. Így Sopronban tizenhat munkaállomás és kettő fényképkészítő hely várja az ügyeket intézőket.

Az ünnepélyes szalagátvágással Nagy István, a Földművelődésügyi Minisztérium államtitkára, Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal vezetője, Firtl Mátyás, Sopron és térsége országgyűlési képviselője közösen avatta fel és adta …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4414

1956. emléke előtt tisztelegtek a Jereván lakótelepen

A Jereván lakótelepen működő Lővér Nyugdíjas Egyesület ’56-os ünnepséget rendezett, amelyen a klub tagsága tartalmas műsorral lépett fel.

A Jereván lakótelepen működő nyugdíjas klub tagságának nagy része, életkorától fogva, maga is személyesen megélte a forradalom napjait, ezért megható pillanatokat is átélhettek az ünnepség résztvevői.

A nyugdíjasklubban dr. Brummer Krisztián, a Polgármesteri Iroda irodavezetője tartott előadást. …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4399

Mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki – ’56-os ünnepség Kópházán

Az 1956-os forradalom résztvevői egyetlen gondolat körül kovácsolódtak közösségbe: hogy mi a magyar érdek? Hogy mi a közösség érdeke? Igen, ’56  az alapja annak, hogy ma is lehet és van tartásunk a magyar érdekeket megvédeni – mondta Firtl Mátyás a Kópházán tartott ünnepségen.

Képgaléria

Kópháza településen a történelmi emlékparkban tartott koszorúzással kezdődött az 1956-os forradalomra …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4387

1956-ban a nemzet önbecsülésére és erejére talált – Ünnepség Fertőszéplakon

Legyünk büszkék arra ezen az ünnepen, hogy „ a magyar 1956” az alapja annak, hogy ma lehet és van tartásunk a magyar érdekeket megvédeni. Mert: Magyarország ma is erkölcsi és politikai példát mutat az egész világnak – mondta Fertőszéplakon a nemzeti ünnepen Firtl Mátyás, a térség országgyűlési képviselője.

Képgaléria

Fertőszéplakon a helyi művelődési házban tartották …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4377

Ünnepelt Sopron – Most a mi dolgunk megvívni a szellemi és érzelmi küzdelmet a forradalomért

“Most a mi dolgunk harcolni őértük, az ő igazukért, dicsőségükért, tiszta emlékükért, akik annak idején a forradalmat és a szabadságharcot miértünk kirobbantották és megvívták, és a harcot és a megtorlást megszenvedték. Most a mi dolgunk megvívni ezt a szellemi és érzelmi küzdelmet a forradalomért, megvívni naponta az ötvenhatos forradalom és szabadságharc szabadságharcát.” – mondta Sopronban …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4371

Chernelházi Chernel István életművével értékeket testesített meg

A Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakközépiskola és Kollégium 130 éves fennállására rendezett ünnepségen chernelházi Chernel István tiszteletére helyeztek el emléktáblát az iskola Szent György utcai épületének falán.

– Példamutató az a tevékenység, amelyet a természetvédelemben, a kutatásban, és nem utolsósorban a szemléletformálásban végzett. Azóta is sokat ad a felnövő nemzedékeknek: szellemi öröksége iránymutató valamennyi fiatal …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4362

Ünnepeljünk együtt a nemzeti ünnepen!

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc évfordulóján a Széchenyi téri Hűségzászlónál lesz a városi ünnepség. Fontos változás a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy nem október 23-án, délelőtt tartjuk a csendes főhajtást a jánostelepi rabtemetőben. A csendes főhajtás és gyertyagyújtás új időpontja november 4-én lesz.

 

 

 

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4357

Alakulása 165. évfordulóját ünnepelte a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara

Ma Magyarország aranykorban van. Épül, gazdagodik az ország és ezt meg kell becsülni – mondta beszédében dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Sopronban, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara jubileumi ünnepi ülésén. Hozzátette: mára Magyarországon  kialakult az együttműködés a politika és a gazdasági szereplők között, ami nagy reményekre jogosítja hazánkat,

A Soproni Kereskedelmi …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4340

Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő Magyarországon

Firtl Mátyás részt vett a Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő tiszteletére adott fogadáson a Horvát Köztársaság budapesti nagykövetségén.

Képgaléria

Az eseményen Firtl Mátyás az Országgyűlés IPU  Magyar-Horvát Baráti Csoportja elnökeként vett részt , jelen voltak még – többek között –  Magyarország volt külügyminiszterei, a külpolitika és a közélet jeles képviselői, nemzetiségi szószólók, intézményvezetők, továbbá a magyarországi …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4334

Régebbi bejegyzések «