Havi archív: 2015. november

Felgyúlt az első adventi gyertyaláng Sopron Fő terén

Vasárnap Sopron Fő terén meggyújtották a város adventi koszorújának első gyertyáját.

Elérkezett Advent ünnepe. Az  „Eljövetelre”  való várakozás négy hetes időszaka:  a Megváltó születésére való készülődés időszaka. Elcsendesüléssek, jótettekkel, akár lemondásokkal, felajánlásokkal, – dolgaink átgondolásával kerülhetünk  napról napra közelebb az a Világ Világosságához, aki közénk született,  hogy aztán megtisztulva és megerősödve valósággal is átélhessük azt …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4610

NATO-konferencia Budapesten

A XIX. Nemzetközi NATO-konferenciát tartották ma az Országház Delegációs termében, amelyen a II. témakörben tartott tanácskozás levezető elnöke Firtl Mátyás, a NATO Parlament tagja volt.

 Firtl Mátyás a mai, Budapesten tartott NATO-konferencia résztvevőjeként, Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, Simicskó István, Magyarország honvédelmi minisztere, Mikola István, Biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4596

Kigyúltak a Soproni Advent fényei

Fényáűrba borult a Fő tér és a város, elkezdődött a Soproni Advent. Az idei évben is hamisítatlan karácsonyi hangulattal, fenyő-, és fahéj illattal, étel és ital finomságokkal, kézműves termékekkel várja a soproniakat és a Sopronba látogató vendégeket Sopron Fő terén az adventi vásár és ünnepváró rendezvénysorozat.

 

Az ünnepvárás izgalmakkal teli időszakáról, az elkövetkező napok …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4594

Barcza Attila: AZ MSZP-t gyötri a sárga irigység

A Soproni Gyógyközpontban 7 milliárd forint értékű épület- és műszerfejlesztés valósult meg. Épp a napokban örülhettünk mindannyian annak, hogy megújult a sürgősségi betegellátó osztály, amely Sopron és vonzáskörzetének 120 ezer lakosának gyors és szakszerű ellátását hivatott biztosítani.

Kialakítottak egy új, 8 ágyas megfigyelő kórtermet, valamint a súlyos betegek azonnali ellátását biztosító sokktalanítót. Megújultak a váró- …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4591

Megújult a Sürgősségi Betegellátó Osztály

A Sürgősségi Betegellátó Osztály felújításával és kibővítésével, valamint egy átfogó eszköz- és műszerfejlesztési program elindításával újabb szakasza zárult le a Soproni Gyógyközpont 2013-ban kezdődött, 7 milliárd Ft-os, komplex fejlesztési programjának.

A TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0008 azonosítószámú projekt keretében indult beruházás infrastrukturális fejlesztéseit, valamint korszerű orvosi eszközeit, műszereit ünnepélyes projektzáró rendezvényen mutatták be. Az eseményen részt vett Firtl Mátyás, …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4581

A legrangosabb városi kitüntetésektől döntött ma a közgyűlés

November havi közgyűlését tartotta ma Sopron testülete, amelyen – több napirendi pont között – a legrangosabb városi kitüntetésekről is döntött a testület.

A helyi kitüntetésekről is döntött Sopron képviselő-testülete csütörtöki ülésén. A város legrangosabb kitüntetéseit a hűségnapi ünnepségen a következők kapják:

 

Sopron Város Díszpolgára cím: Hertay Mária grafikusművész;
Pro Urbe Sopron díj (megosztott): …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4576

Körbebiciklizhető a Fertő tó, elkészült a hiányzó útszakasz

Teljessé vált a Fertő tavat megkerülő kerékpárút-hálózat magyarországi szakasza, elkészült ugyanis a Balf és Fertőrákos közötti, eddig még hiányzó kerékpárútszakasz. Colleen Bradley Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete is részt vett a mai átadáson, akivel Fazekas Sándor miniszter, Firtl Mátyás, országgyűlési képviselő, dr. Fodor Tamás polgármester közösen vághatta át a szalagot.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4563

Barcza Attila, az 1. körzet önkormányzati képviselőjének fogadóórája

November 24-én, kedden 16:00 és 17.30 óra között Barcza Attila az 1. körzet önkormányzati képviselője fogadóórát tart a Pedagógusok Művelődési Háza irodájában (Petőfi tér 3.).

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4560

Barcza Attila: A soproni MSZP nem képes beletörődni abba, hogy mára minden politikai súlyát elveszítette.

Nagyotmondással és vagdalkozással próbálnak maguknak politikai tőkét kovácsolni. A legszomorúbb mindebben az, hogy ezt a Soproni Gyógyközpont kárára teszik.

Megkérjük Kalmár Istvánt, hogy ne tegye pártpolitikai csatározások helyszínévé a Soproni Gyógyközpontot! Épp elég kárt okozott az MSZP kormányon az egészségügynek, a Fidesz a mai napig az általuk hátrahagyott romeltakarítást végzi.

A Soproni Gyógyközpont hét milliárd …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4557

Legnagyobb adófizetőit köszöntötte Sopron

Fontos, hogy a gazdasági élet szereplői partnerei legyenek a városvezetésnek a közös gondolkodásban – hangzott el a soproni városházán, ahol legnagyobb adófizetőit köszöntötte Sopron. A Lackner Kristóf, legendás polgármester születésnapján tartott eseményen a Soproni Kreskedelmi és Iparkamara átadta a Sopron Város Mecénása elismerést és a Lackner-díjat is.

A virilista hagyományt 1996-ban, az országban elsőként Sopronban …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4548

Régebbi bejegyzések «