Havi archív: 2015. december

Karácsonyi ünnepség

Csaknem minden közösség a napokban tartja karácsonyi ünnepségét, így a Soproni Szociális Intézmény Uszoda utcai tagintézményében  dr. Fodor Tamás polgármester és Dr. Simon István alpolgármester közösen vett részt a nappali ellátottak karácsonyán.

A Soproni Szociális Intézmény pszihiátriai betegek nappali ellátását végző intézmény karácsonyi ünnepséget tartott.

Az ellátottak ünnepi műsorral köszöntötték a közelgő ünnepet. Az eseményen …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4755

Ajándékokat kaptak a részönkormányzattól a sopronkőhidai óvodások

Nagy volt az öröme a sopronkőhidai óvodásoknak ma, mert ajándékokkal érkezett karácsonyi ünnepségükre a Jánostelep-Tómalom-Sopronkőhida Részönkormányzata.

Hópelyhekkel, csillagokkal feldíszített teremben, adventi koszorú, üveggömbökkel pompázó karácsonyfa – mindenki karácsonyi ünnepségre készülődött, ezért nagy volt az izgalom, és még nagyobb az öröm a Sopronkőhidai Tagóvodában.

Az előző évekhez hasonlóan a Jánostelep-Tómalom-Sopronkőhida- Településrész Önkormányzata idén is ajándékokkal tette …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4747

Civitas Fidelissima – a szellemiekben, alkotásban hűséges polgárok közössége

Firtl Mátyás ma napirenden kívüli felszólalásának  a Magyar Országgyűlésben a soproni népszavazás  évfordulója adott alkalmat és az, hogy Advent második vasárnapján teltházas megnyitóval nyílt meg a Soproni Képzőművészeti Társaság idei Adventi Tárlata, amelyen a Soproni Füzetek 2015. évi számát is kezébe vehette Sopron közönsége. A két eseményt a soproni hűség kapcsolja egybe, továbbá az előző …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4732

Miként emlékezünk a száz évvel ezelőtti háború hősi halottaira?

„Miként emlékezünk a száz évvel ezelőtti háború hősi halottaira?”-címmel szóbeli kérdést intézett a Parlamentben Firtl Mátyás országgyűlési képviselő  az EMMI miniszteréhez. A kérdésre Rétvári Bence államtitkár válaszolt.

  A XX. századot megelőző idők háborúi egytől egyig földi pokollá változtatták az abban érintettek életét, de olyan mélységű és társadalmi érintettségű, gyilkos erejű háború, …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4740

A népszavazásban résztvett települések a népszavazás történelmi tette előtt tisztelegtek

A Hűségkapunál tartott közös koszorúzást Sopron városa és a népszavazásban résztvett települések. Sopron, Ágfalva, Fertőboz, Fertőrákos, Harka, Kópháza polgármesterei adóztak a népszavazás történelmi tettének, december 14-én a Hűség Napján.

Szép és nemes hagyomány, hogy az 1921. évi népszavazás évfordulóján a népszavazásban résztvett települések együtt Sopron város vezetőivel a Hűségkapunál hajtanak fejet a népszavazás történelmi tette, …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4720

Közmeghallgatást tartottak a városházán

Az évek közmeghallgatást tartották meg a városházán, ahol a testület és a városvezetés részvétele mellett a városlakók elmondhatták kérdéseiket, jevalataikat a város ügyeivel kapcsolatban

A mai közmeghallgatás elején tájékoztató hangzott el a 2014. évi közmeghallgatás során elhangzott kérdésekről, amelyeket a város jegyzője ismertetett,az azokra született válaszokkal együtt,  továbbá  javaslatok, amelyekkel kapcsolatban megoldás született.

Ezt követően …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4711

Megerősítették Eilat és Sopron 10 éves testvérvárosi kapcsolatát

Eilat-Sopron 10 éves testvérvárosi szerződés ünnepélyes megerősítésére került sor ma a soproni városházán. Az erről szóló dokumentumot a két város polgármestere látta el kézjegyével.

Elat város küldöttségeként Meir Yitzhak Halevi polgármester továbbá Shmulik Taggar titkár  és Benny Gamlieli elnökhelyettes érkezett Sopronba, azért, hogy részt vegyen az Eilat-Sopron 10 éves testvérvárosi szerződés jubileumi évfordulója alkalmából tartott …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4677

Muhr Ottmár kiemelkedő hősiessége példamutató

Muhr Ottmár ezredes, a Császári és Királyi 9. Nádasdy Ferenc Huszárezred parancsnoka, a limanowai csata hőse emlékét szobor őrzi mostantól Sopronban, a Deák téren.

I.világháborús lovas és gyalogos hagyomámyőrzők katonai díszszemléje mellett tartották meg Sopronban a limanowai csata emléknapját. A Deák téren tartott látványos megemlékezésen leleplezték  Muhr Ottmár szobrát.

Az eseményen a Honvédelmi Minisztériumminkatársai mellett …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4666

SC Sopron: ünnepi évzáró: A soproni sport büszkeségei

Pénteken tartotta meg immár hagyományos év végi karácsonyi ünnepi rendezvényét az SC Sopron Labdarúgó Utánpótlás Nevelő Klub a Lackner iskola tornatermében. A város nevében Dr. Simon István alpolgármester és Csiszár Szabolcs sportfelügyelő köszöntötte a mintegy 450 fiatalt. Az év csapata a Lány U15-ös korosztályú csapat lett.

– Ez a nap rólatok, sportolókról szól, mert egész …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4654

Ünnepélyesen ma átadták a felújított soproni Várkerületet

Történelmi álmainak megvalósulásához talán most áll legközelebb a város – mondta ünnepi beszédében Széles Sándor, kormánymegbízott Sopronban, a Várkerület átadó ünnepségén, amelyen dr. Fodor Tamás polgármester és Firtl Mátyás köszöntőját követően szalagátvágással adták át a felújított Várkerületet.

Ünnepi díszben, este adventi fényekben tündöklik a felújított soproni Várkerület. Az emberek szívesen sétálnak az adventi időszakban az …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4696

Régebbi bejegyzések «