Havi archív: 2016. február

Mágel Ágost: Sopron további beruházásai a kormánydöntéssel biztosítottak

Sokadszorra van olyan érzésünk, hogy a szocialisták szándékosan meghamisítják a valóságot, a közvéleményt pedig heti rendszerességgel félrevezetik.

Szeretnénk felhívni a helyi MSZP figyelmét arra, hogy a Modern Városok Programmal kapcsolatban épp a közelmúltban döntött a kormányzat – a korábban már megítélt 500 millió forinton felül – további 4,2 milliárd forintos támogatásról. Miután a szocialistáknak városvezetőként …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4888

Magas szintű elkötelezettség és felelősségvállalás örökítői a családi vállalkozások

Erőt, stabilitást, folytonosságot, megbízhatóságot, rugalmasságot valódi védjegyet jelentenek a családi vállalkozások, amelyek jelentős hányadát képezik a munkaadóknak – hangzott el a családi vállalkozások regionális tanácskozásán.

Képgaléria

Családi vállalkozások regionális találkozóját szervezte meg a Sopron és Vidéke Ipartestület a BW Pannonia Hotel Európa-termében.
A tanácskozás meghívott vendége és előadója Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4877

A Széchenyi Emlékév jegyében – Firtl Mátyás napirend előtti felszólalása a Parlamentben

A 2014 óta Nagycenken elkezdődött fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy a legnagyobb magyar szellemi örökségéhez méltó zarándokhellyé válhassanak az életművéhez kapcsolódó emlékhelyek, létesítmények. Ahhoz, hogy a nagycenki és térségbeli fejlesztések megvalósulhassanak az Eszterháza Központ léte, működése, szakmai munkája és háttere elengedhetetlen – fejtette ki napirend előtti felszólalásában Firtl Mátyás, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4864

4,2 milliárd forintot kapott Sopron a kormánytól

A Modern Városok Program lépésről lépésre tervszerűen halad. A magyar kormány jelentős forrásokat biztosít az idei évben is Sopron számára – ezt ma dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere jelentette be.

2015-ben már született kormánydöntés egy 500 millió forint értékű támogatásról, most pedig további 4,2 milliárd forintról határozott az Orbán-kormány:

– Sopron történelmi belvárosának felújítására 1,7 …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4858

Farkas Ciprián: Az MSZP a betelepítés pártján áll

Az elmúlt hónapokban a FIDESZ által indított bevándorlási kvóta elleni gyűjtőívet kiemelkedően magas számban írták alá a soproniak, pártállástól függetlenül. Az itt élők egyértelmű és határozott nemet mondtak a kötelező kvótára.

Az elmúlt héten a város közgyűlése szintén megtárgyalta a kérdést, és határozatban erősítette meg, hogy Sopron nem kér a kötelező betelepítésből. A soproni MSZP …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4854

Indulhat a fertődi Porpáczy-iskola építése

Megkezdődhet a fertődi Porpáczy Aladár Középiskola építése, miután a vállalkozói szerződés aláírására került sor ma Fertődön.

Képgaléria

A fertődi Porpáczy Aladár Középiskola elhelyezéséhez szükséges új iskola és tornaterem kivitelezésének szerződését kötötték meg ma Fertődön.

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) és Fertőd Város Önkormányzata közös ajánlatkérőként lefolytatott sikeres közbeszerzési eljárását követően a legkedvezőbb ajánlatott a Swietwlsky Magyarország …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4852

A régió turizmusának fejlesztését szolgálja a NYME és az Eszterháza Központ együttműködése

Az Eszterháza Központ (EK) és a Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) együttesen segíti a jövő turisztikai szakembereit, ezzel is szolgálva a régió és a hazai turizmus fejlesztését.

A Nyugat-Magyarországi Egyetem és az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont együttműködési megállapodást írt alá kedden a Ligneum Látogatóközpontban, az eseményen dr. Molnár Ágnes és Firtl Mátyás, országgyűlési képviselők is jelen …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4845

Sopron elutasítja a kötelező betelepítési kvótát

A kötelező betelepítési kvóta jogtalan, embertelen, növeli a bűnözés kockázatát és a terrorveszélyt – erről Sopron önkormányzata rendkívüli ülésén döntött ma.

A közgyűlési  előterjesztésben Sopron városa kiáll a kormány mellett, és arra kéri a kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az illegális migránsok beáramlását és a kötelező betelepítési kvótát, védje meg Magyarországot és a …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4837

Mágel Ágost: Az MSZP valójában nem is akarja az M85-ös autóutat

Nem tudni miért, a szocialisták igazából sohasem támogatták az autópálya ügyét.

Már korábban beismerték a sajtóban, hogy kormányzásuk alatt nem tudták, vagy nem akarták keresztül vinni saját elvtársaiknál, hogy megépüljön az út.

Semmire sem mentek az ügyben, mert már akkor is félszívvel álltak a kérdéshez. Széteső pártként most sincs egyértelmű támogató álláspontjuk az autópálya ügyében.

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4835