Havi archív: 2016. március

Gróf Széchenyi István születése 225. évfordulója tiszteletére hozott határozat záróvitája

Gróf Széchenyi István születésének 225. évében az Országgyűlés határozati javaslattal tiszteleg a legnagyobb magyar életműve előtt. ” Széchenyi hitt a magyar jövőben, azaz: hitt bennünk, legyünk hát méltók ehhez a bizalomhoz és úgy tegyük minden dolgunkat, Magyarország javára.” Széchenyivel szólva: „Tőlünk függ minden, csak akarjunk” – mondta ma Firtl Mátyás az országgyűlési határozati javaslat záróvitájában …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4983

Farkas Ciprián: Ne duzzogjon az MSZP

Az MSZP nyolc éves kormányzása és négy éves soproni városvezetése alatt tönkretett mindent, amihez csak hozzányúlt. Csődhelyzetbe vitte az országot, eladósította a városokat és a családokat, kiszolgálta a multikat.

Alkalmatlanságukat bizonyították, jó emlék nem maradt utánuk.

Németh Imre és MSZP-s társai Sopronban is bajt bajra halmoztak. Hátrahagytak egy sor törvénytelen ügyet, apartmanházat, tűzoltólaktanyát, mélygarázst, 12 …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4980

Biológiai indikáció az iskolai oktatásban

Különleges és egyben jelentős eseménnyel készült a Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakközépiskola és Kollégium a víz világnapján. Az iskola diákjai látványos bemutatón keresztül szemléltették a BISEL program előnyeit az Ikva partján.

A BISEL egy olyan biológiai vízminőség-vizsgálati módszer, amely a kémiaival szemben hosszabb idejű változások kimutatására képes, ezáltal jobban tükrözi a vízfolyás ökológiai állapotát.

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4970

Letették a fertődi Porpáczy-iskola alapkövét

A kormány támogatásának köszönhetően épülhet meg Fertődön a Porpáczy-középiskola.

Képgaléria

Az iskola alapkövét kedden délelőtt rakta le Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, L. Simon László, a  miniszterelnökség államtitkára, Firtl Mátyás országgyűlési képviselő és Bognár Árpád, a kivitelező cég vezérigazgatója. Az ünnepségen Bognár Zoltán, Fertőd polgármestere kijelentette, aki iskolát épít, az jövőt épít.

 

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4946

Gróf Széchenyi István születésének 225. évfordulója tiszteletére országgyűlési határozati javaslat a Parlament előtt

Gróf Széchenyi István születésének 225. évfordulójáról való megemlékezésről címmel tartották a tárgyban benyújtott országgyűlési határozati javaslat általános vitáját a Parlamentben. A határozati javaslatot Lázár János, L. Simon László, Firtl Mátyás jegyzik. Ma Firtl Mátyás a parlamenti vita vezérszónokaként szólalt fel, majd zárszó mondott a határozati javaslat vitájában.

Firtl Mátyás elhangzott vezérszónoki felszólalása:

Tisztelt Elnök Úr!

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4937

Birtokba vehetik-e idén az új iskolát a fertődi Porpáczy Aladár Középiskola diákjai és tanárai?

Firtl Mátyás azonnali kérdést intézett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteréhez a fertődi új Porpáczy-iskola megkezdett beruházásával kapcsolatban, amely Magyarország kormánya támogatásának köszönhetően épülhet meg.

Tisztelt Miniszter Úr!

A napokban jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, hogy több mint 38 milliárd forintból összesen 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda és 5 komplett iskola épülhet meg a …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4928

Az 1848-as márciusi forradalmat ünnepelte Sopron

Március 15-e nem a kokárdákról, nem a piros-fehér-zöld zászlókról, nem a külcsínről szól, de a Hazáról, a Haza szeretetéről, az általunk megálmodott, kivívott és megvalósuló Szabad Magyar Haza szeretetéről – fogalmazott dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora a soproni Petőfi Színházban tartott nemzeti ünnepen elhangzott beszédében, felidézve a selmeci akadémisták helytállását is.

A kedvezőtlen …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4915

Meghívó a Március 15-i ünnepségre

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4911

Elkészült a megújult Káposztás utcai stadion első üteme

Csaknem félmilliárd forintból újult meg a Városi Stadion a hazai és nemzetközi elvárásoknak megfelelően. A nagy volumenű beruházásra a magyar kormány sportfejlesztési támogatásának köszönhetően kerülhetett sor.

A fejlesztés során a stadion 3000 főt befogadó keleti oldalát lefedték, biztosítva a szurkolók számára, hogy időjárástól és napszaktól függetlenül minden helyről megfelelő rálátással tekinthessék meg a stadionban zajló …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=4894