Havi archív: 2016. április

Több helyszínen is TeSzedd! Sopronban

A “TeSzedd-Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” elnevezésű rendezvényhez Sopron város több közössége is csatlakozott. Így intézmények, az önkormányzat több képviselője, civil szervezetek közösen tisztították meg a városnak azokat a tereleteit, ahogy nagyobb gyakorisággal keletkezik szemét.

 

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció Magyaroszág legnagyobb önkéntes mozgalma, amelyet hatodik alkalommal szerveztek meg.

A szemétgyűjtési akció …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5089

Körzeti megbízotti irodát avattak Sopronkövesden

A sopronkövesdi  rendőrőrs létrejötte összefügg a folyamatosan épülő, bővülő településsel, azzal hogy a térségi katasztrófavédelmi központ is itt talált helyet, és azzal, hogy létszámban is gyarapodik a település, az emberek akarnak itt élni – fogalmazott Firtl Mátyás, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságánal alelnöke az avatóünnepségen.

1. Képgaléria

2. Képgaléria Sopronkövesd honlapján

 

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5087

Gazdasági fórum a hazai és uniós finanszírozási lehetőségekről

Soha nem tapasztalt forrásmennyiség áll rendelkezésre a vállalkozások számára a fejlesztésre.

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében tartottak ma gazdasági fórumot Sopronban a hazai és uniós finanszírozási lehetőségek bemutatásával.

Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntőjében a vállalkozók előtt megnyíló lehetőségek kihasználásának fontosságát hangsúlyozta. Ezt követően elismerések átadására került sor: Keresztény Richárd, …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5085

Nógrádi György a globális erőcsoportokról és a migrációról Sopronban

A magyar álláspont a migránshelyzet megítélésében és kezelésének módjában is az eleitől fogva változatlan, amit tulajdonképpen a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor elő is adott 10 pontos programjában az Európai Unióban és gyakorlatilag a magyar lakosság döntő része ezt támogatja – fejtette ki Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő Sopronban a Globális erőcsoportok és a migráció címmel tartott …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5081

Re-Akció – az aktív és hatékony bűnmegelőzés programja

Re-Akció elnevezéssel tartanak ma országos interaktív bűnmegelőzési programot, amelynek megnyitóját a soproni Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postaforgalmi Szakközépiskolában tartották, ahol a látványos, egész napos program is zajlik.

A megnyitón dr. Simon István alpolgármester köszöntötte a diákokat, tanárokat, a város rendőrkapitányát és minden érdeklődőt.

Sopron alpolgármestere kiemelte: egyrészt  fontos a bűnmegelőzés, amelynek két eleme:  a …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5079

A kitelepített németajkúakra emlékeztek

Emlékük nem múlik el, hagyományaik újraélednek, áldozatuk és hitük a mai bánfalviaknak is erőt ad.

A Bánfalváról kitelepítettekre emlékeztek ma a településrész hősi emlékművénél. Az emlékező gondolatait Kőrös Ferenc mondta el, majd áhitat keretében adóztak az egybegyűltek a kitelepítettek emlékezetének, a Bánfalvát gyarapító életekért, akiket az emberi gonoszság űzött el szülőföldjükről, otthonaikból.

Az 1946-48-ig tartó …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5070

A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapját tartották

„…az ország megvadult s egy rémes végzeten vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.” – írta Radnóti Miklós a szörnyű kor legszörnyűbb idejéről. A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapját a Pap réti emlékműnél Sopron Megyei Jogú Város  Önkormányzata  és a Soproni Zsidó Hitközség közös szervezésében tartották.

A megemlékezésen Sándor Péter, a Soproni Zsidó Hitközség elnöke mondta el emlékező …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5062

Fidesz: Az MSZP-nek nem hinnie, látnia kell

A vasárnapi bolti nyitvatartást illetően a döntés megszületett, ezt az MSZP-nek nem elhinni hanem, látnia kell, ahogy mindenki látja.

Okafogyottá vált az erre irányuló népszavazási kezdeményezésük és aláírásgyűjtésük. Életmódot érintő kérdésben alakult ki az emberek többségi véleménye, hogy vasárnap is legyen nyitvatartás az összes következményével együtt. A szocialista párt – amely úgymond baloldali értékeket képvisel …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5060

A gazdaságélénkítést és a munkahelyteremtést is szolgálja – Vezérszónoki felszólalás a az állami projektértékelői jogviszonyról

Magyarország számára kiemelkedően fontos, hogy 201420 közötti uniós költségvetési ciklusban olyan beruházások kapjanak támogatást, amelyek hosszú távon, biztosan segítik a gazdasági növekedést és a munkahelyteremtést – mondta Firtl Mátyás vezérszónoki felszólalásában, amely a T/10092. számú törvényjavaslat az állami projektértékelői jogviszonyról, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában hangzott el.

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5053

Ahová néztek, mindenütt Széchenyi szellemével találkoztok – idézte Jókait Firtl Mátyás

Ezer esztendő legnagyobb magyarja Széchenyi, aki a közjó szolgálatát a nemzet egészére kiterjesztette. Ezért fontos, hogy a nemzet zarándokhelyévé – a nemzet egymásra-találásának és összetartozásának kultikus  helyévé – váljon nagycenki nyughelye, a Széchenyi-örökség többi helyszínével, aminek lehetőségét a jelenlegi Magyar Kormány elkötelezettsége és támogatása teremtette meg – mondta emlékező beszédében Firtl Mátyás.

Képgaléria

Nagycenk nagyközség …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5028

Régebbi bejegyzések «