Havi archív: 2016. szeptember

Szent Mihály-napi Ünnepi Szentmise és Búcsú Sopronban

Sokan vettek részt a Szent Mihály templomban tartott ünnepi szentmisén és az azt követő búcsún vasárnap délelőtt.

Az ünnepi szentmisét a Szent Mihály templomban P. Kozma Imre OH prior, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója celebrálta, ahol jelen volt Dr. Fodor Tamás Sopron polgármestere, Dr. Simon István alpolgármester és több közéleti személyiség is. A misén hallott ünnepi gondolatok és tanítások után a …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5561

Legnagyobb nemzeti zarándokhelyeink egyike Nagycenk

Minden magyar embernek élete során legalább egyszer illik elmennie a magyar nemzet legnagyobb zarándokhelyeire, amelyek egyike Nagycenk, Széchenyi István egykori otthona – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Széchenyi Emlékmúzeum megújult állandó kiállításának megnyitóján szerdán. Az eseményen részt vett Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője is.

Képgaléria

A Széchenyi-család cenki birtoka a …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5554

Országgyűlés: Gróf Széchenyi István születésének 225. évfordulójának ünnepéről szólt Firtl Mátyás

Széchenyi életművét az előttünk álló időkben a jövő nemzedéke számára tettrekészségben átörökíteni, példamutatásban felmutatni hitbeli, becsületbeli és hazafias kötelességünk! – mondta mai, napirend előtti felszólalásában Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője a Magyar Országgyűlésben.

Képgaléria
Tisztelt Elnök Úr!

Tisztelt Képviselőtársaim!

Szeptember 21-én ünnepeljük gróf Széchenyi István születésének 225. évfordulóját.

Széchenyi ma is korszerű …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5551

Széchenyi szellemiségéhez méltó a kápolna-avató a mai ünnepen

A legmeggyőzőbb jele és bizonyítéka ma ez a kápolna annak, ami Széchenyi szent meggyőződésként hagyott ránk: hogy „a mindenségben a jó mégis sokkal hatalmasabb a rossznál.. Ezeket a pillanatokat én az újjászületés pillanatainak nevezem” – mondta az eredeti rendeltetésébe visszaállított, nagycenki Széchenyi kápolna mai avatóünnepségén Firtl Mátyás.

Firtl Mátyás, avatóbeszédének leirata:

 

„mert a …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5557

Az emberek hangját nem lehet figyelmen kívül hagyni

Magyarország maga szeretné eldönteni, hogy kikkel akar együtt élni, ezért fontos, hogy október 2-án a lehető legtöbben szavazzanak nemmel a kötelező betelepítési kvóta ellen – ezt Szájer József, az Európai Néppárt alelnöke és Firtl Mátyás, Sopron és környéke képviselője egyaránt hangsúlyozta Sopronban, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartott lakossági fórumon szombat este.

Képgaléria

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5534

Védjük meg Magyarországot! Védjük meg Sopront! Védjük meg otthonainkat! Szavazzunk NEM-mel!

Október 2-án népszavazás lesz a kényszerbetelepítésről.
Nekünk kötelességünk megvédeni városunkat, hazánkat az ellen, hogy ránk kényszerítetten kelljen bevándorlók millióit beengednünk, olyanokat, akik törvényeinket nem tisztelve törnek be országunkba.

Az október 2-ai népszavazással kapcsolatban ma, többek között, a Jereván lakótelepen tájékoztattuk a Magyarország, Sopron, családjaink, gyermekeink biztonságának védelmét szolgáló népszavazásról az érdeklődőket. Védjük …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5508

Uniós tanácskozás az Európai Unió jövőbeli finanszírozásáról

Brüsszelben tartják az Európai Unió jövőbeli finanszírozásának témájában azt az intézményközi konferenciát, amelyen a magyar álláspontot Firtl Mátyás, az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának tagjaként ismertette. Tévés közvetítés itt: http://www.europarl.europa.eu/ep-live/hu/other-events/video?event=20160907-1500-SPECIAL-UNKN

Fotók itt.

Az Az EU jövőbeni finanszírozásáról szóló, kétnapos intézményközi konferencián Magyarországot Firtl Mátyás, az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának tagja képviseli.

A kétnapos …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5498

Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét, szavazzunk nemmel!

Védjük meg családjainkat, védjük meg közösségeinket, védjük meg kultúránkat, védjük meg Magyarországot!

Új szakaszba lép a kormány népszavazási kampánya. „Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét, szavazzunk nemmel” – ez lesz a hirdetések központi üzenete.
Az október 2-ai népszavazás nem a pártokról szól. A tét az, hogy meg tudjuk-e védeni közösségeinket, kultúránkat, és mindazt, ami magyarrá teszi …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5489