Havi archív: 2016. november

Meggyújtották az első adventi gyertyát a Fő téren

Vasárnap sokan gyűltek össze városunk Fő terén, hogy az első adventi gyertyagyújtáson jelen legyenek.

Az ünnepi pillanatot Dr. Simon István, Sopron megyei Jogú Város alpolgármesterének köszöntője és adventi gondolatai nyitották, aki az ünnepvárás izgalmakkal teli időszakáról, az elkövetkező napok titokzatosságáról is szólt, majd Mészáros Domonkos OP domonkos szerzetes emlékeztetett arra, hogy a szeretet és összetartozás …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5692

Márton-napi lámpás felvonulás és lakoma volt a Jerevánon

Márton-napi felvonulást tartottak a Jereván lakótelepen a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakgimnázium diákjai és a Trefort téri óvodásai közreműködésével.

A Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, és a vigasság is megengedett. Ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ma is sok …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5678

Dr. Farkas Ciprián: Összenő az, ami összetartozik

Megtörtént a nagy összeborulás, a Jobbik nyíltan lepaktált a baloldallal. A Jobbik elnöke korábban még arról beszélt, hogy hazaáruló, aki nem támogatja az alkotmánymódosítást, most saját maga és pártja sem szavazta meg.

Most, amikor az alaptörvény módosításával valódi védelmet lehetett volna adni a magyar embereknek a kötelező betelepítési kvótával szemben, az ellenzék cserbenhagyta az országot. …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5676

Mártírjainkra emlékeztek a sopronkőhidai 301-es parcellában

A Nemzeti Gyász Emléknapja alkalmából az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjaira emlékeztek a kőhidai 301-es parcellában. A megjelentek főhajtással, virággal és mécsesekkel adóztak a mártírok áldozata előtt.

November negyedikét az országgyűlés 2013-ban nyilvánította nemzeti gyásznappá. Ez a nap az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának évfordulója.

A sopronkőhidai 301-es parcellában nyugszik a …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5667

Széchenyi-emlékév / Megemlékezés Nagycenken és Sopronpusztán

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett Széchenyi-emléknapon a nagycenki Széchenyi-mauzóleumban, majd a sopronpusztai Akadémiai Emlékerdőben tartottak megemlékezést.

Szerdán a nagycenki Széchenyi-mauzóleumban tartottak megemlékezést és koszorúzást a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, emlékezve arra, hogy 1825-ben Széchenyi István birtokainak egy évi jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudós Társaság megalapítására, amely által lehetővé vált az MTA megalapítása. A Magyar Tudományos …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5649

1956 hőseit nem felejtjük el soha!

November 4-én gyújtsunk gyertyát és helyezzük el intézményeink és otthonaink ablakainkban, köztereinken, hogy mindenki lássa: 1956 hőseit nem felejtjük el soha!

Az 56-os Emlékbizottságvideóit és facebook-oldalát itt lehet elérni:

http://magyarforradalom1956.hu/v/video-2/

https://www.youtube.com/watch?v=xs69INumVfw

https://www.facebook.com/magyarforradalom1956/

Gyújtsunk együtt gyertyát a forradalom hőseiért!

firtl.sopron.hu

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5644