Havi archív: 2016. december

Osztatlan sikert aratott az idei, II. Jereváni Kocsonyafesztivál

A tavalyi I. Jereváni Kocsonyafesztivál sikerét megtapasztalva szervezte meg az idei, II. Jereváni Kocsonyafesztivált a soproni Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata, amely az igazi házi ízekkel elsöprő sikert aratott.

Csiszár Ákos, önkormányzati képviselő a rendezvény ötletgazdája és fő szervezője elmondta: a rendezvény sikere az összefogásnak köszönhető. A Jereváni vásársort működtető vendéglátó vállalkozás és a részönkormányzat együttműködésének …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5758

Hatalmas siker volt a Pendelyes 25 jubileumi gálaműsora

Huszonöt évvel ezelőtt, 1991-ben alakult meg a Pendelyes Táncegyüttes. A huszonöt év munkájáról egy nagyszabású eseménnyel emlékeztek meg szombaton a Novomatic Arénában.

Hatalmas színpad és telt ház várta a Pendelyes 25 Gálára érkezőket szombat este, ahol közösen ünnepeltek a jelenlegi aktív csoportok mellett az egyesület régi táncosai valamint meghívott vendég együttesek is.

Ünnepi köszöntőjében Dr. …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5755

Átadták a város legrangosabb díjait a Liszt Ferenc Központban

Pénteken a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban rendezett hűség napi ünnepségen átadták az önkormányzat legrangosabb díjait, majd azt követően a Széchenyi téren megkoszorúzták a Hűség zászlót.

Az ünnepségen Fodor Tamás polgármester, Firtl Mátyás országgyűlési képviselő és Simon István alpolgármester a város történelmében, továbbá gazdasági, kulturális, egészségügyi, szociális, oktatási, művészeti és sportéletében kiemelkedőt alkotott személyeknek …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5752

Szeplőtelen fogantatás ünnepi körmenet és koszorúzás

 

A Szeplőtelen Fogantatás ünnepe alkalmából csütörtökön 18.00 órakor Püspöki szentmisét tartottak a Szt. Orsolya templomban, majd azt követően körmenet indult a várkerületi Mária szoborhoz, ahol rövid imádság keretében Veres András Püspök megáldotta és megkoszorúzta a szobrot.

 

 

fotó: Leczovics Zsolt fotó: Leczovics Zsolt fotó: Leczovics Zsolt fotó: Leczovics Zsolt fotó: Leczovics Zsolt fotó: …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5718

Sopron mindig az Orbán-kormányok idején fejlődött

Sopron mindig az Orbán-kormányok idején fejlődött, ezért “szégyenteljes”, hogy advent időszakában, készülve a december 14-i Hűség napjára az MSZP “érzéketlenül és otromba módon” viselkedik – mondta Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján, amelyet a soproni Fő téren tartott.

Képgaléria

2005 óta a térség országgyűlési képviselőjeként  Firtl Mátyás a soproni Hűségkapu előtti sajtótájékoztatóján …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5712

A véradókat köszöntötték városunkban

Az ünnepet a soproni vármegyeháza dísztermében tartották, ahol a többszörös véradókat dr. Simon István alpolgármester köszöntötte elsőként.

Az önkéntes véradók évenkénti köszöntése főhajtás mindazok előtt, akik a véradással, önzetlen tettükkel, ellenszolgáltatás nélkül emberek életét mentik meg, ezáltal sokak egészségét adják vissza. Sokszor ők jelentik az utolsó reménységet az életveszélyben lévő embertársaik számára.

Dr. Simon István, Sopron …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5703

Kedd délután a kamarazene és egy új könyv társaságában

A Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata kedden délután adventi kamarazenével és egy érdekes könyvbemutatóval várta az érdeklődőket a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakgimnázium aulájába.

A nagy érdeklődés mellett megrendezett eseményt Tóth Éva, önkormányzati képviselő, a részönkormányzat elnöke és Csiszár Ákos önkormányzati képviselő nyitotta meg, akik örömüket fejezték ki, hogy az iskolával való együttműködés keretein belül, …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5698