Havi archív: 2017. március

Barcza Attila: AZ MSZP-nek M85 fóbiája van

Az MSZP a rendszerváltozást követő kormányzati ciklusai alatt semmire sem ment a soproni autópálya kapcsolat kialakítása ügyében, egy kapavágást sem tett a soproniakért.

Nagyon fáj az MSZP-nek, hogy a FIDESZ megépíti az autópályát, és ismét szembesülnek azzal, hogy ők mennyire nem az emberekért politizáltak.

A soproni MSZP demagóg. A tengelysúly-mérő az utakat, a közvagyont rongáló …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5845

Vitéz Bakay Szilárd vezérezredesre emlékeztek Sopronkőhidán

Városunkban Vitéz Bakay Szilárd kivégzésének 70. évfordulóján tartottak megemlékezést pénteken, melyen a vezérezredes unokája Bakay Mária idézte fel nagyapja életútját és annak tragikus végkifejletét, akit feltehetően Sopronkőhidán végeztek ki.

Bakay Szilárd hivatásos katonatiszt, aki 1934–1939 között szófiai katonai attasé majd 1942. augusztus elsejétől a Keleti Megszálló Csoport parancsnoka volt. 1943. októberében altábornagyi rangra nevezték ki és 1944. augusztusától az I. budapesti hadtest …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5841

Megnyílt Borsodi Zsuzsa keramikusművész kiállítása

Rengeteg érdeklődő részvétele mellett nyílt meg szombaton a Munkácsy-teremben Borsodi Zsuzsa keramikusművész életmű kiállítása.

A megnyitón Fodor Gábor fuvolaművész játéka után köszöntőt mondott Dr. Simon István Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere majd Kondor Katalin újságíró szavai nyitották meg a kiállítást.

Borsodi Zsuzsa 1947. november 1-én született Petőházán. Kerámia szakon végzett, Sándor István keramikus és Lénárdt Mihály fazekasmester tanítványaként.  …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5838

Újraválasztották Áder Jánost

Újabb öt évre köztársasági elnökké választotta Áder Jánost az Országgyűlés hétfőn.

A titkos szavazásban 170 képviselő vett részt, mindannyian érvényesen voksoltak. Áder János, a Fidesz-KDNP jelöltje 131 szavazatot kapott. A baloldali ellenzék által támogatott Majtényi László volt ombudsmanra, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnökére 39-en szavaztak.

Áder Jánost a második fordulóban választotta államfővé a parlament, miután …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5828

Dr. Tárkányi Sándor: Elfeledett Soproniak – Családok, tárgyak, hagyományok

A Soproni Magyar-Izraeli Baráti Kör szervezésében mutatták be a csütörtökön Dr. Tárkányi Sándor ” Elfeledett Soproniak – Családok, tárgyak, hagyományok ” című kötetét, a Pannonia Med Hotel Európa termében.

A vendégeket Dr. Simon István Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere ünnepi szavai köszöntötték, majd Prof. Dr. Szita Szabolcs történész, a Holokauszt Emlékközpont igazgatója mutatta be a …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5815

A közép-európai országok álláspontja ellenzékben van az EU-ban

Amit a közép-európai országok képviselnek, az inkább ellenzékben, mint többségben van az EU-ban, és helyzetüket hátrányosan érinti a Brexit – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottságának keddi ülésén.

Képgaléria

A miniszter kiemelte: Nagy-Britanniával egy olyan tagállam hagyja el az uniót, amelynek fontos az önrendelkezés. A Brexitet illetően a …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5805

Nemzetiségi oktatási-nevelési intézmények képviselői a Parlamentben

Százötvenmillió forint kiegészítő támogatást kapnak a nemzetiségi iskolák és óvodák 2017-re – jelentette be az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Budapesten. Ebből az alkalomból jártak a Parlamentben Kópháza település intézményeinek, kulturális szervezeteinek vezetői is, akik Firtl Mátyással a térség országgyűlési képviselőjével is találkoztak.

Képgaléria

42 nemzetiségi önkormányzat által fenntartott intézmény kaptámogatást, …

Olvass tovább »

Az adott cikk linkje: http://www.fidesz.sopron.hu/?p=5798